Het in Austerlitz gelegen Beauforthuis wordt een officieel Toeristisch Overstap Punt. Het Beauforthuis is het eerste door gebiedscoöperatie O-gen opgeleverde “TOP” van 2017. De officiële opening van het TOP zal woensdag 18 januari 2017 vanaf 15 uur plaatsvinden met een feestelijk programma in het Beauforthuis.

Toeristisch Overstap Punt

Een Toeristisch Overstap Punt, oftewel TOP, is een plek waar meerdere routes voor wandelaars en fietsers bij elkaar komen. Bij een TOP kun je uitrusten tijdens of na een lange wandeling of fietstocht, kun je wat eten of drinken, en is er de mogelijkheid voor het opladen van de elektrische fiets. Een TOP kan ook als startpunt van een tocht dienen, voldoende parkeermogelijkheid is dus een vereiste.

 

Beauforthuis

Het Beauforthuis bleek geschikt en is het eerste opgeleverde TOP door Gebiedscoöperatie O-gen van 2017. Het Beauforthuis beschikt over een theatercafé, waar vanaf nu wandelaren en fietsers kunnen uitrusten onder het genot van een hapje en een drankje. Het Beauforthuis ligt in een bosrijke omgeving, midden op de Utrechtse Heuvelrug en is daarom zeer geschikt als start- of rustpunt voor verscheidene fiets- en wandelroutes in Austerlitz. Staatsbosbeheer heeft routes uitgezet vanaf het Beauforthuis richting onder andere de Pyramide van Austerlitz, langs heideveld Hoog Kanje en ook de route “Smidsput”, een route langs twee oude putten uit de Franse tijd, is te bewandelen vanaf het Beauforthuis.

 

Feestelijke opening

Lidwien Vork, directrice van het Beauforthuis, nodigt alle buurtbewoners, vrienden en nieuwkomers van het asielzoekerscentrum uit voor de officiële opening van het TOP op woensdag 18 januari 2016 om 15.00 uur. Gerard van Santen, de directeur van Gebiedscoöperatie O-gen en Marcel Fluitman, de wethouder van Zeist zullen de aftrap doen. Vervolgens zal er een zogenaamde “Inburgeringscursus Utrechtse Heuvelrug” plaatsvinden onder leiding van schrijver en dichter Ruben van Gogh. Om 16:15 begint “Zing Nederlands met me”. Muzikanten Bert van den Brink en Jochem Braat zullen verschillende Nederlandse nummers ten gehore brengen. Om 17.00 uur kan iedereen vervolgens genieten van een heerlijke Hollandse stamppot, waarmee de feestelijke opening van het TOP wordt afgesloten.