Het succesvolle café Noord opende een half jaar geleden zijn deuren, maar wat veel mensen nog niet weten is dat zij als organisatie volop activiteiten organiseren. Het café Noord bevindt zich aan de Johan van Oldebarneveltlaan 103 in Zeist. Iedereen uit de buurt is van harte welkom en de toegang is er gratis, wel worden er voor de lunch en het buffet enige kosten in rekening gebracht.

Het Café Noord is te vinden in het wijkservicepunt Noord, iedereen is er van harte welkom om een keer langs te komen. Zo vertellen de medewerkers van het wijkservicepunt: ‘’U bent hier welkom voor advies, informatie, een hapje of een drankje, ook kunt u hier terecht over vragen over de zorg, wonen en welzijn.’’ Het wijkservicepunt houdt ook wekelijkse spreekuren, waar bewoners naartoe kunnen gaan. Zo zijn er diverse organisaties te vinden die voor de inwoners van Zeist Noord gemakkelijk toegankelijk gemaakt zijn. Het wijkteam, de sociale teams, de trombosedienst, de jeugd en gezinsinstellingen en het steunpunt Mantelzorg staan op dinsdag-en woensdagochtend voor u klaar.

Café Noord behoort tot het wijkservicepunt, je kunt er terecht van maandag tot vrijdag van tien tot vier uur ’s middags. Je kunt hier als bezoeker aanschuiven voor een lunch, maar ook een keer in de maand voor het uitgebreide buffet. Het Café wordt volledig gerund de gepassioneerde vrijwilligers. De medewerkers organiseren diverse activiteiten, zo staan er de aankomende weken activiteiten gepland zoals: sjoelen, de creatieve club en het wegwijs café. Ook worden er ontmoetingsmiddagen georganiseerd waar de mensen terecht kunnen om een maatje te vinden. De activiteiten die de mensen kunnen doen met elkaar zorgen uiteraard voor veel contact tussen verschillende personen. Voor de mensen die er af en toe graag uit willen omdat zij zich eenzaam voelen, is dit wellicht de ideale oplossing.

Mike Weert, bezoeker van bepaalde activiteiten en het ontmoetingscafé is erg blij met het bestaan van het ontmoetingscentrum.  Zo zegt hij: ‘’De activiteiten zorgen namelijk voor gezelligheid en verbintenis tussen mensen.’’

Voornamelijk ouderen uit de buurt die nog niet afwisten van het bestaan van het café en de georganiseerde activiteiten reageren erg positief. Zo vertelt de 75-jarige mevrouw Vaartsen: ‘’Ik vind het erg fijn dat dit soort plekken hier in Zeist te vinden zijn, ik ben een vrij eenzame vrouw die wel een maatje kan gebruiken en die het leuk vindt om er eens op uit te gaan. Leuke dingen doen met iemand is voor mij erg belangrijk. Ik zal zeker een keertje een kijkje gaan nemen. ’’Ook vertelt Cora de Ridder: ‘’Wat een leuk initiatief, nooit geweten dat dit bestond. Ik ga snel eens lang om mee te doen met een van de activiteiten!’’

Mocht u geïnteresseerd geworden zijn in een soort activiteit, kunt u altijd een kijkje nemen bij café Noord.