De Helden van Zeist organiseren dit jaar voor de derde keer op rij de bosrun voor het goede doel. Op 4 maart kan er gerend worden door de bossen van het Utrechts Landschap bij Bistro Jan op het Allurepark de Krakeling. De kosten voor de deelnemers zijn tien euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen, deze worden volledig gedoneerd aan het goede doel.

De Helden van Zeist is een vriendengroep die zich inzet voor het goede doel door dit soort evenementen te organiseren. Vorig jaar werd er door de 153 deelnemers al 2.340 euro opgehaald voor de goede doelen: Kika en Mappa Mondo. Kika, stichting kinderen kankervrij en Mappa Mondo, een verpleegkundig kinderzorghuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, zijn ook dit jaar weer de doelen waar het opgehaalde geld naartoe gaat. Deze goede doelen zijn hetzelfde als die van de Den Helder-Maastrichtloop, waar de Helden van Zeist in het Pinksterweekend voor het tweede jaar op rij aan deelnemen. Naast de Den Helder-Maastrichtloop deden de vrienden in 2016 voor de derde keer mee aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Dit was ook voor het goede doel.

Deelnemers van de bosrun kunnen met de vijf kilometer, tien kilometer of met de KidsRun (een kilometer) mee lopen. De dag wordt om half elf geopend, de deelnemers halen dan hun startnummer op. Vervolgens gaan de kinderen zich opwarmen voor de KidsRun onderleiding van personal trainer en bootcamper, Marvin Nicolaas. Om kwart over elf kunnen de kleine hardlopers zich opstellen voor de run. Om kwart voor twaalf maken de volwassenen zich klaar voor de warming-up, deze wordt ook door Marvin Nicolaas gegeven. Een kwartier later gaat de deelnemers van start. Het is ook mogelijk om als bedrijfsteam mee te lopen. Met maximaal tien personen ben je direct allemaal aangemeld en opgenomen in het klassement voor bedrijfsteams. Ook krijgen de bedrijven een bootcamp op de bedrijfslocatie, deze wordt ook verzorgd door Marvin. De 150 euro die de bedrijven voor dit pakket betalen wordt ook volledig gedoneerd aan de goede doelen.

Het startschot voor zowel de KidsRun als de vijf en tien kilometer wordt gegeven door de ambassadeur van de Helden van Zeist, Kamiel Maase. Deze Zeistenaar is nu geen wedstrijdloper meer, maar wel nog steeds Nederlands recordhouder op de vijf, tien en dertig kilometer. Ook vertegenwoordigde Kamiel Nederland maar liefst drie keer op de olympische spelen. Vorig jaar liep Maase zelf ook mee met de tien kilometer, dit deed hij niet geheel onverwacht als snelste.