De medewerkers en vrijwilligers van de Peppel zijn in aanloop voor het nieuwe seizoen. In de zomerstop van anderhalve maand werd De Peppel opnieuw gerenoveerd, zo kreeg het een nieuw likje verf, de nodige onderhoud en vernieuwde apparatuur. Maar nu de zomerstop eindelijk voorbij is, kan er weer volop genoten worden van de popmuziek.

De Peppel is weer in zijn volle gang en Franka de Groot (34), medewerkster van de Peppel, vertelt wat er de komende tijd verwacht kan worden van het poppodium in Zeist. Zo is er elke eerste vrijdag van de maand een open jam sessie, hierbij kan je kosteloos deze avonden bij wonen. ‘’het is een manier om heel laagdrempelig kennis te maken met het poppodium’’. De leeftijden van Jam sessies zijn ook erg verschillend, zo is de jongste 14 en de oudste 65 en zijn ze van verschillende bevolkingsgroepen. Dat komt omdat ons programma erg divers is ,” vertelt Franka.

Toch wilt Franka dat er iets verandert. ‘’ Ik zou heel graag zien dat de Peppel uitbreidt en dat de Peppel een vaste waarde wordt voor muziekliefhebbers in Zeist’’. Door negatieve reacties vooral van mensen die er nog nooit zijn geweest of van 20 jaar geleden, heeft de Peppel nog steeds niet het gewenste imago. Er is zoveel veranderd in die tijd vertelt ze. ‘’ ik wil dat de mensen beseffen dat de Peppel heel erg is gegroeid, we zijn volwassen geworden en zijn geen jongerensoos meer, vertelt ze lachend. ‘’ We zijn gewoon een professioneel podium dat kan je aan de buitenkant niet zien aangezien aan de buitenkant in nog geen 43 jaar niks veranderd is. Maar binnen is juist alles veranderd en gerenoveerd.’’ ”Ik zou zo graag willen dat mensen verder durven te kijken dan alleen de gevel en letterlijk de stap over de drempel te zetten.”

Franka de Groot is begonnen met 7 jaar vrijwilligerswerk maar is nu in vaste dienst van de Peppel. Ze is verantwoordelijk voor de marketing, promotie en communicatie. De Peppel bestaat voornamelijk dankzij veel vrijwilligerswerk. ‘’ In totaal zijn er 60 vrijwilligers en zit er een klein team van vaste medewerkers die al deze vrijwilligers aansturen’’. Dankzij hen kan de Peppel weer klaar zijn voor het komende evenement en de producties professioneel begeleiden.