Duurzaamheid is een begrip dat steeds vaker voorbijkomt maar ook echt noodzakelijk is. Daarom wordt op 16 mei het Impact Event Duurzaam Zeist georganiseerd. Een evenement dat duurzaamheid en lokale oplossingen in Zeist samenbrengt.

Zeist – Er zullen sprekers aanwezig zijn zoals Marcel Beukeboom, klimaatgezant van het Koninkrijk der Nederlanden en Kirsten Schuijt, CEO van het Wereld Natuurfonds. Het evenement staat voor de verbinding van een duurzaam en groener Zeist tussen bedrijven, de gemeente en lokale burgers. ‘’Door die verbinding hebben we samen een grote slagkracht om tot lokale oplossingen te komen voor het klimaatprobleem.’’ Aldus initiatiefnemer Nico Dijkshoorn (73)

Tijdens het event wordt er ook een Impact Award uitgereikt. Hiervoor kunnen particulieren en bedrijven zich tot en met 15 maart aanmelden voor de categorieën ‘Business Impact’ en ‘Private Impact’. Uit de aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt van drie kandidaten met innovatieve en succesvolle initiatieven: de zogenoemde Willy Wortels. De vakjury onder leiding van Angelique Laskewitz, executive directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, kiest op 16 mei een winnaar.
Nico Dijkshoorn: ‘’Wij hopen dat door het event er een enorme push wordt gegeven aan de activiteiten van lokale burgerinitiatieven wat betreft duurzaamheid. Daarnaast hopen we dat het gebruik van deelauto’s toe gaat nemen evenals de zonnepanelen op daken van partners.’’

Triodos Bank, KNVB, WWF, Vogelbescherming Nederland en Achmea zijn bedrijven die zich onder andere verbinden aan het evenement. Net zoals Samen Duurzaam Zeist en Stichting Energie Zeist. Daarnaast is de Gemeente Zeist ook een belangrijke partner voor het evenement. Koos Janssen, burgemeester Zeist, is erg positief over het evenement en is tevens ambassadeur. Energie, het klimaat, circulaire economie en een groen en duurzame leefomgeving zijn voor het beleid van de gemeente erg van belang. Nico Dijkshoorn: ‘’Aan het einde van de dag hopen we een rode stip op de horizon te kunnen zetten.’’

 

Heb je tips, opmerkingen of vragen voor de redacteur? Stuur een mail naar: lotte.vandenberg@student.hu.nl