Voor bejaarden in twee zorgcentra in Zeist neemt het management een opvallend besluit. Het management zet een stop op de voorziening van soep, koffie, thee en andere versnaperingen. Het gaat om de twee woonzorgcentra de Amandelhof en Mirtehof.

Woonzorgcentra de Amandelhof en Mirtehof zijn onderdeel van zorggroep Charim. De bewoners kregen vorig jaar een brief van de wijklocatiemanager met de mededeling dat er een einde komt aan gratis soep, koffie en thee vanaf 1 janauri.

Het management van Charim heeft te maken met een budgetoverschrijving van 80.000 euro. “Er is jarenlang te royaal verstrekt”, verklaart Charim-woordvoerder Rufu Petri aan het Algemeen Dagblad. “Bij de warme maaltijd werden bijvoorbeeld appelmoes, fruit en een toetje verstrekt, terwijl in de overheidsrichtlijnen staat dat een keuze moet worden gemaakt.”

Met de nieuwe maatregel krijgen, bij beide zorgcentra, de bewoners koffie en thee een paar keer per dag en er komt een stop op gratis soep, koekjes en snacks. Met de maatregel verwacht Charim een paar duizend euro te kunnen besparen. “Het is nodig om zwarte cijfers te kunnen schrijven”, volgens de woordvoerder. Petri wilt niet spreken van een bezuiniging.

De zorgcentra de Amandelhof en Mirtelhof hebben alleen een budgetoverschrijding. Op andere vestigingen die onderdeel zijn van zorggroep Charim hoeft geen verdere actie te worden ondernomen.