ZEIST - De gemeente is druk bezig met het vernieuwen van het centrum. Sinds 22 augustus is de renovatie van het Walkartpark van start gegaan. Momenteel is het park volledig gesloten voor de veiligheid van de parkbezoekers. Vanaf half oktober zal het park deels opengaan en zal de renovatie in fases worden voortgezet.

Het park, dat tevens een rijksmonument is, zal door de renovatie meer voldoen aan de verlangens van de burgers. Veel partijen hebben mee gewerkt aan het ontwerp van het park. Zo hebben verschillende inwoners in samenwerking met de gemeente en verschillende tuin- en landschapsarchitecten hier inspraak ingehad. Door zo nauw samen te werken met de burgers hopen ze aan alle verlangens te voldoen.

Er wordt in ieder geval gewerkt aan de toegankelijkheid van het park, zo worden de entrees aangepast naar het centrum. Met de vernieuwingen probeert de gemeente zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Zo worden de paden verbeterd, de fontein wordt hersteld en zullen er diverse planten geplaatst worden zodat er elk seizoen iets nieuws te zien is. Voor de jeugd zal het speelmeubilair  worden vernieuwd en uitgebreid, zodat het ook voor hen een fijne plek wordt.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind dit jaar klaar zijn.