Gluren bij de Buren was voor het eerst in Zeist. Verschillende bands en artiesten traden op in verschillende huiskamers in Zeist. Wij namen een kijkje bij het optreden van de band The Suits.

Zeist – Regen, harde wind en donkere wolken, het weerhield een groot aantal enthousiaste muziekliefhebbers er niet van om een kijkje te nemen bij het huiskameroptreden van de band The Suits. De soulband trad op bij de eerste editie van Gluren bij de Buren in Zeist.

 De 10-koppige soul- en funkband trad op in een van de 50 huiskamers waar dit jaar voor het eerst in Zeist optredens werden gegeven. Dit op initiatief van het wel bekende Gluren bij de Buren, waarbij mensen hun huiskamer openstellen voor optredens in allerlei genres.

Terwijl het buiten grauw, donker en regenachtig was, werd de huiskamer van Gerbrand Osinga (54) in Zeist juist opgevrolijkt met een groot aantal soul en funk hits. Waar het grootste deel van het zittende publiek op de voorste rijen moeite had om stil te blijven zitten was toeschouwer Marjan Hemme (52) vrolijk aan het swingen met een aantal enthousiastelingen op de achterste rij. ‘Ik vond het fantastisch, zo swingend en zo goed. Ik heb er enorm van genoten’, aldus Marjan Hemme. Ook Gebrand Osinga was enthousiast, ‘we wisten eigenlijk niet hoeveel mensen er zouden komen, het is natuurlijk de eerste keer in Zeist. Maar de eerste ronde was al een succes en The Suits was geweldig’.

Na het knallende optreden was ook zanger Steven Marinus (19) erg tevreden en was het voor hem super vet om zo’n mogelijkheid te krijgen. ‘In zo’n andere setting spelen is natuurlijk ontzettend gaaf, het is natuurlijk niet wat je gewend bent, het geeft een ander gevoel’.

Heb je tips, opmerkingen of vragen voor de redacteur? Stuur een mailtje naar: lorenzo.siemelink@student.hu.nl