Het Plantenasiel wordt door wethouder Wouter Catsberg aanstaande zondag om 14:00 uur officieel geopend in Zeist. “Het wordt een gezellige opening met een drankje en een taartje”, vertelt initiatiefnemer Laurence Duquency (38jr). Iedere woensdag en zondagmiddag kan je, tussen 12:30 en 16:30 uur, een plant ophalen of weggeven bij de kraam op de Boswerf.

Het bedrijf bestaat geheel uit vrijwilligers. Laurence Duquesnoy, de initiatiefnemer, werkt samen met Willemien Vel, Hanny Deij en nog een aantal vrijwilligers. Laurence had haar idee gepitcht tijdens een van de ‘Samenduurzaam Zeist’ avonden. Als gevolg wilde Boswerf een plek vrij maken voor dit initiatief. “Ik hou zelf van tuinieren en ik vond het hartverscheurend om te zien hoe sommige mooie tuinplanten zomer werden weggegooid, toen bedacht ik om een plantenasiel te starten”, vertelt Laurence Duquesnoy. “We hebben wat subsidie gekregen van de gemeente voor potgrond en flyers, maar voor de rest bestaat het initiatief alleen uit vrijwilligers.”

Initiatief

Het Plantenasiel is een initiatief waar mensen een tuinplant kunnen uitkiezen. Het is de bedoeling dat mensen planten die ze zelf niet meer willen hebben kunnen weggeven. Maar ook voor mensen die hun collectie tuinplanten willen uitbreiden en opzoek zijn naar nieuwe aanwinsten is het Plantenasiel geschikt.