Hoe staan de Zeistenaren tegenover duurzaamheid? Dat was de centrale vraag in een enquête die Samen Duurzaam Zeist onder de inwoners van Zeist hield.

Daaruit blijkt dat duurzaamheid leeft in Zeist en dat er onder de inwoners veel ideeën bestaan die bijdragen aan verduurzaming en een klimaatneutrale gemeente. Die opvattingen en initiatieven wil de stichting presenteren aan alle geïnteresseerden uit de omgeving van Zeist.

De stichting Samen Duurzaam Zeist ziet al mooie initiatieven ontstaan. Zo zijn er woningeigenaren, bedrijven en de gemeente die hun panden isoleren. Of het plaatsen zonnepanelen, inwoners scheiden steeds meer afval en zetten zich in voor het groen in Zeist.

Samen Duurzaam Zeist is een stichting, of een beweging zoals ze het zelf noemen, waarin veel van die initiatieven bij elkaar komen. In deze beweging werken inwoners, ondernemers en de gemeente samen aan acties die bijdragen aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Acties worden uitgevoerd door inwoners en ondernemers uit Zeist, maar als dat nodig is ook samen met de gemeente.

De presentatie van de resultaten van de enquête is op woensdag 17 januari in de bibliotheek Idea, Markt 1 in Zeist. De deur is vanaf 19:30 open, het programma begint om 20:00. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.