ZEIST - Aankomende zomer gaan twintig jongeren, voor drie weken, vanuit Zeist naar Kambia in Sierra Leone. Met hun actiegroep Jongeren Zeist, in samenwerking met World Servants, gaan zij voor 385 basisschoolleerlingen en zestig kleuters van The Church of the Lord School drie klaslokalen bouwen. Om de bouwmaterialen en de reis te bekostigen hebben zij €75,000 nodig.

Margje Kooiker, één van de reisleiders van de groep: “Dit is de eerste groep die vanuit de Hervormde Bethelgemeente meegaat met World Servants. We hebben in april een informatiebijeenkomst gehad om te vragen of er jongeren zijn die in hun zomervakantie mee willen werken aan een project in een ander land. Hierop werd er enthousiast gereageerd. Zelf ben ik bij de groep gekomen, omdat deze reis veel interesses van mij bij elkaar laat komen. Ik werk graag met jongeren en ben ik al aantal keren naar diverse landen in Afrika geweest voor mijn werk. In onder andere Sierra Leone als Ethiopië heb ik trainingen gegeven aan leraren. Het bijzondere aan deze reis vind ik naast het bouwen voor een ander, dat deze jongeren ervoor kiezen om in hun eigen zomervakantie vrijwillig iets te willen doen, voor mensen die niet zo’n rijkdom kennen als dat wij hebben. Daarnaast is het natuurlijk heel gaaf om samen iets te bouwen voor een ander.”

World Servants is een organisatie die jongeren in hun vakantie vrijwilligerswerk laat doen in een ontwikkelingsland. Op de website van de organisatie staat, dat zij geloven dat Jezus ons heeft geleerd om te dienen. Daarom willen zij zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat iedereen kan dienen, ieder met zijn of haar eigen mogelijkheden. Elk jaar doen er ongeveer achthonderd mensen uit heel Nederland aan mee. Naast dat de bewoners aan het eind van het project een bruikbaar gebouw hebben, leren de deelnemers veel over het land en de cultuur.

Tot nu toe hebben de jongeren uit Zeist 49.698,43 euro opgehaald met acties, zoals het inzamelen van lege flessen, een lady’s night, taartverkoop of oppassen. Daarnaast ontvangen zij vrijwillige donaties van particulieren, bedrijven en stichtingen.

Op zaterdag 9 december houden zij op het terrein van de Wittenberg een Winter Fair met diverse kraampjes, workshops, een rommelmarkt en winterse gezelligheid.

Kijk op de actiepagina van de jongeren uit Zeist https://www.worldservants.nl/actieplatform/groep/zeist

Houd ook facebook in de gaten voor lopende acties (Jongeren Zeist) https://www.facebook.com/jongerenzeist