Eetcafé Pandarve ligt in het centrum van Zeist. Pandarve wordt op de website beschreven als: ‘Een Bourgondisch huiskamer eetcafé’. Je kunt er eten in een huiselijke sfeer, een biertje drinken aan de bar of loungen op het groene terras in het centrum van Zeist. Het is 11 januari en ik ga ontdekken of ik het met deze uitspraken eens ben.

Vanaf het moment dat ik binnenkom, snap ik meteen wat er wordt bedoeld met de huiselijke sfeer. Het licht is wat gedimd, er is muziek te horen op de achtergrond en er heerst een gezellige drukte. Ik loop samen met mijn vader en zus het restaurant binnen en we worden snel aangesproken door iemand van het personeel. We hadden gereserveerd, dus worden gelijk naar ons tafeltje geleid. Ons tafeltje staat zo goed als naast de deur, dus we verdelen ons gelijk zo over de tafel dat de stoel het dichtst bij de deur vrij blijft. Terwijl we ons settelen, krijgen we gelijk een menukaart aangereikt en wordt ons eerste rondje drinken opgenomen.

De ingang van het restaurant is een gang, met een gordijn die de gang scheidt van het restaurant. Al vanaf het eerste moment merken we dat er veel koude wind via het gordijn naar binnen komt. Gasten vergeten vaak het gordijn dicht te doen, maar ook het personeel lijkt er niet op te letten. We krijgen ons drinken erg snel, dat zie ik als een groot pluspunt. Terwijl we een stukje brood met kruidenboter eten, bekijken we de menukaart. Er staan veel lekkere, verschillende gerechten op de kaart. Meerdere voor- en hoofdgerechten. Zodra we alle drie iets hebben uitgekozen wordt onze bestelling opgenomen. Het valt me op dat er, voor de drukte die er op de avond is, vrij veel personeel rondloopt. Maar het lijkt alsof het in de keuken drukker is dan in het restaurant, want het duurt bijna een half uur voor we ons voorgerecht krijgen. Maar het voorgerecht, de carpaccio, smaakt super en het bord zag er netjes uit. Bij het opruimen van het voorgerecht wordt ons een tweede rondje drinken aangeboden, wat snel daarna gebracht wordt.

Tijdens het wachten op het hoofdgerecht, wat ik ook langer vind duren dan nodig, valt het me op dat het personeel goed met elkaar om gaat. Achter de bar worden high-five ’s uitgedeeld en het personeel in het restaurant loopt lachend rond. De sfeer in het restaurant is erg goed. Oké, het wachten duurde weer wat lang, zo’n half uur, maar het eten is heerlijk. De spareribs zijn goed klaargemaakt, de groente is vers en de borden zien er weer leuk opgemaakt uit. We hebben voor anderhalf uur gereserveerd en na het hoofdgerecht is ‘onze tijd’ om. Omdat we ons iet wat opgejaagd voelen, rekenen we na het hoofdgerecht gelijk af. Onze tafel wordt meteen weer bezet door een nieuwe groep mensen, dus langer hadden we ook niet kunnen blijven zitten. Een klein minpunt, maar heel veel langer hadden we gelukkig ook niet willen blijven.

De service over de hele avond was er goed. We werden de hele avond vriendelijk geholpen, er werd regelmatig gecheckt of alles naar wens was en de sfeer in het restaurant was super. Afgezien van de wind die via de deur binnenkwam, was het aangenaam in het restaurant en kan ik met zekerheid zeggen dat we een heerlijke avond hebben gehad. Ik kan Pandarve zeer aanraden aan iedereen die van lekker eten houdt in een gezellige omgeving.