De kinderspeelplaats aan de Gandhilaan is al een dag na de opening besmeurd door kauwgom en bezaaid met snoeppapiertjes en lege flessen. Dit is een doorn in het oog van de omwonenden.

Omwonende mevrouw Cecillia Arocena die samen met haar zoon en zijn twee vrienden het nieuwe park wilden uitproberen troffen het park dat nog maar een dag officieel geopend was bezaaid met snoeppapier en lege flessen aan. Ook waren de speeltoestellen besmeurd met kauwgom. De omwonende noemen het respectloos, zij vermoeden dat dit door hangjongeren gedaan is.

Mevrouw Arocena had samen met haar zoon en zijn twee vrienden het park zo goed als het kon schoongemaakt, echter kregen zij het kauwgom niet volledig van de toestellen. Het park, waar al een hek omheen staat, is volgens omwonenden niet genoeg beveiligd. Zij zouden graag camerabeveiliging zien.

De speelplaats aan de Gandhilaan is éen van de zes speelplaatsen in Zeist die gerenoveerd worden, dit wordt uitgevoerd door het bureau Speelplan. Deze renovaties zouden eind deze zomer klaar moeten zijn.