Na twee succesvolle seizoenen begint de algemene seniorenvereniging Zeist (ASZ) vandaag, vrijdag 14 september, met een derde seizoen van het meezingcafé. Op deze middagen zijn alle senioren in Zeist, met en zonder zang ervaring welkom om onder begeleiding van dirigent Arie Perk ouderwetse en hedendaagse nummers met elkaar te zingen. "Het plezier van mensen is heel belangrijk" - Geke Schuiteman (78)

Het meezingcafé wordt in seizoenen georganiseerd. Iedere tweede vrijdag van de maand, van september tot en met juni, kunnen senioren om 15:00 aanschuiven in het Torenpaal Theater. De dirigent doet er alles aan om de nummers zo toegankelijk mogelijk te maken zodat ervaring er niet meer toe doet. Het doel van de vereniging is dan ook om senioren een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten en leuke dingen te doen.

Het ASZ is de afgelopen jaren enorm gestegen in bekendheid onder de senioren in Zeist. Waar ze ooit klein zijn begonnen met 80 leden zijn ze nu uitgegroeid tot een vereniging met 1400 enthousiaste leden. “Hiermee zijn we nu de grootste vereniging in Zeist”, aldus Henk ter Voorde. Daar heeft de seniorenvereniging overigens wel hard voor gewerkt. Wekelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd die uiteenlopen van een meezingcafé tot een wandeling in de natuur. Zo is er wegens groot succes een extra editie georganiseerd in het openlucht theater in Zeist, afgelopen augustus. 400 leden hebben zich hier verzameld om met elkaar kennis te maken, te lachen, zingen, eten, drinken maar vooral te genieten. Hier zijn Nederlandstalige nummers gezongen zoals ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes maar ook de Beatles kwamen aan bod.