Winter Wonderland 2017 is ten einde. Afgelopen weekend was het voor de laatste keer mogelijk om het evenement te bezoeken. Dit betekend dat er na een maand lang vermaak een eind komt aan de tweede jaargang van Winter wonderland. Het evenement dat voornamelijk op het Emmaplein plaatsvond duurde van 8 december tot en met 7 januari. Op het plein zorgden grote een ijsbaan van 250m², horecagelegenheden en verschillende activiteiten regelmatig voor grote publieke belangstelling. Volgend jaar zal het evenement terugkeren in Zeist.

Dankzij een aantal unieke activiteiten was het geregeld heel erg druk bij Winter Wonderland. Zo werden bezoekers bijvoorbeeld getrakteerd op een optreden van pianist Wibi Soerjadi. ‘De bezoekersaantallen waren vele malen groter dan vorig jaar en tijdens de kerstmarkt, Wibi on Ice en de Truck parade kon je over de hoofden lopen.’ Aldus horecaondernemer Jop Nieuwenhuizen, hij organiseerde de horeca en de activiteiten tijdens Winter Wonderland.

Nieuwenhuizen kijkt zelf vooral met trots terug op de afgelopen jaargang van Winter Wonderland. ‘De kerstmarkt en ook de Truckparade waren leuk, maar Wibi On Ice vond ik het leukst. Helemaal omdat daar de druk zo groot is, daardoor is de ontlading, wanneer het allemaal lukt, des te groter!’

Naast de speciale activiteiten was er een maand lang een ijsbaan g op het Emmaplein. De ijsbaan was een van de grootste in de regio. Mede hierdoor was de baan gedurende de hele maand een publiekstrekker. Deze werd dan ook tot en met de laatste dag druk bezocht. De laatste dag was een speciale familiedag. Dit was ook terug te zien aan de mix van bezoekers op de ijsbaan. Erg veel gezinnen en families waagden het laatste weekend nog een bezoekje aan Winter Wonderland. Dit bezoek leidde tot erg veel lachende gezichten van het schaatsende publiek.

Naast het enthousiasme dat heerste op en rondom het Emmaplein zelf was ook op social media erg veel positieve publiciteit voor de verschillende evenementen gedurende Winter Wonderland. Reacties als ‘Het was geweldig!’ en ‘We hebben genoten.’ Komen geregeld voorbij. Negatieve of kritische reacties zijn er nauwelijks. Slechts een enkele keer komt voorbij dat het een dag rustig was. Al met al lijken de Zeistenaren uitermate tevreden te zijn met het evenement.

Volgend jaar zal het evenement weer plaatsvinden. Nieuwenhuizen laat weten er nu al erg veel zin in te hebben. ‘Het was geweldig en op momenten erg spannend maar vooral weer een succes met veel leermomenten voor volgend jaar. In 2018 zullen we wederom proberen het nog groter neer te zetten!’