GroenLinks Zeist en Lily’s Plastic Pickup hebben het initiatief genomen om net als veel andere steden in Nederland ook op 15 september aan de slag te gaan om de straten van Zeist weer schoon te maken. ”Tussen 11.00 en 14.00 zullen leuke activiteiten zijn als schminken en een afvalworkshop voor kinderen in het Walkartpark.” aldus actief lid GroenLinks Zeist, Linda Ooms.

Onder leiding van Linda Ooms hebben Eleanor Platt, Annet Groen-Billekens, Liesbeth Raymakers, drie enthousiaste inwoners van Zeist hebben van het initiatief werkelijkheid gemaakt en zijn World Clean Up Day gaan organiseren, zodat iedereen uit Zeist en omgeving een handje mee kan helpen. Om 10.00 is er bij het gemeentehuis de “kickoff” met wethouder Catsburg, daarna begint het echte werk.

Er zijn meerdere manieren om mee te helpen. Zo kan je in je eigen wijk “Ambassador” worden en je buren optrommelen om ook hun handschoenen, grijpers en vuilniszakken uit de kast te trekken. Verder kan je je ook aanmelden bij het gemeentehuis voor “Peukenpatrouille”, dit is het opruimen van sigaretten. Voor de echte doorzetters is er “Troeptrimmen” vanaf het Bisonveld, dit zijn routes vanaf 2 kilometer  voor kinderen of als volwassene 5 of 10 kilometer. Als laatste kan je een “straatje om” waar je tijdens het uitlaten van je hond afval opruimt.

Om 13.00 wordt de dag afgesloten met een prijsuitreiking door burgemeester Koos Janssen.