ZEIST – De Zeistenaren van (voornamelijk) 40+ hebben binnenkort wellicht een optie om met elkaar te verbinden, ze kunnen hobby’s samen uitoefenen op beheerde evenementen van ‘Amat’ zelf, of een evenement aanmaken en afwachten op belangstellende. Vandaag ging ontwikkelaar Ino Wegerif op pad om meningen te polsen voor de verbetering van het ‘alfa-concept’.

De totstandkoming van de app is vanwege het onderzoek dat eerstejaarsstudenten Brechtje Verhoeven, Kasper Spruijt, Rick de Graaff, Siem van Merwijk en Ino Wegerif hebben gedaan in Zeist. Met de data die zij in de afgelopen 9 weken in verschillende delen van Zeist hebben verzameld kwamen ze erachter dat veel 40-plussers, waarvan voornamelijk (huis)vrouwen, niet hun vrije tijd besteden aan hun hobby’s. Allemaal hebben ze andere redenen, maar, ze staan er ook allemaal voor open. Echter is het lastig om elke dag met hun vaste vriend(in)en wat te doen. Zo zeggen de studenten dat ze vaak te horen kregen dat ze wel eens wat doen maar je kan moeilijk vijf dagen achter elkaar gaan winkelen in hetzelfde winkelcentrum.

Unicum brengt verandering

Amat moet hierin verandering brengen, de naam van de app verklapt het al. De studenten gaven aan iets doordachts te willen hebben als naam en Amat is die naam, het staat voor hobby in het Latijn.

De Zeistenaren zijn vooralsnog enthousiast en zeggen het een prima initiatief te vinden. Zo gaf Sandra (53) aan het grappig te vinden; “Stel dat het straks landelijk gaat, dan is het een grappig verhaal dat het allemaal begon in Zeist. Ik zie er wel wat in en ik denk anderen ook wel. Een soort Facebook, alleen dan zonder de afleiding van video’s en berichten. En moet je hier nog vrienden maken!”

Wanneer en óf de app definitief wordt uitgebracht is nog niet duidelijk, maar het animo en het concept staan er.