Zeist - De feestdagen kenmerken zich door gezelligheid, lichtjes, familie en vooral grote hoeveelheden eten en drinken. Echter dat is niet voor iedereen weggelegd.

In Zeist zijn er zo’n 130 inwoners waar de voedselbank wekelijks gevarieerde voedselpakketten voor maakt. Landelijk zijn dat in totaal zo’n 130.000 personen. Het werk van de voedselbank is een noodzakelijk iets. Niet elk gezin houdt wekelijks genoeg geld over om van te leven. Daarom zorgt de voedselbank samen met grotere bedrijven en lokale leveranciers dat er voedselpakketten worden gemaakt. Tijdens de Kerst en Oud en Nieuw probeert de voedselbank in Zeist dit jaar wat extra’s te doen voor hun klanten en zamelt wat luxere etenswaren en lekkernijen in. Hiermee hoopt ze dat ook deze inwoners van Zeist fijne dagen tegemoet gaan.

Voedselpakket

Hoe komt het eten bij de voedselbank? In totaal zijn er 11.000 vrijwilligers die wekelijks door heel Nederland langs plaatselijke leveranciers gaan en werken bij het regionaal distributiecentrum in Arnhem. Ook in Zeist wordt voedsel ingezameld bij de lokale supermarkten, bakkers en groente- en fruithandelaren. De voedselbank ontvangt het voedsel gratis en hiermee worden de pakketten samengesteld. Er worden nooit levensmiddelen gekocht. Bij het samenstellen van de voedselpakketten houdt de lokale voedselbank rekening met de samenstelling van het gezin en met bijzondere wensen zoals dieetvoorschriften of voorkeur voor vegetarische producten.

De voedselbank bestaat volledig uit vrijwilligers en heeft er nooit genoeg. Extra hulp is altijd welkom! Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij de voedselbank? Dat kan! Op www.werkenbijdevoedselbanken.nl kunt u zichzelf aanmelden.