ZEIST – Een bouwvakker is vrijdagochtend op station Driebergen-Zeist van het perrondak gevallen. De man raakte gewond en hulpdiensten waren snel ter plaatse. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. Aangezien het om een bedrijfsongeval gaat doet de inspectie van SWZ het onderzoek.


De bouwvakker was vrijdagochtend op het perrondak van het station aan het werk. Hij viel door een onbekende oorzaak van het dak en is snel gestabiliseerd door ambulancepersoneel. Met een krol, een graafmachine die over het spoor kan rijden, is de man naar de uitgang van het perron gebracht en vervolgens per ambulance afgevoerd. Hij was na het ongeval aanspreekbaar en wordt nu onderzocht in het ziekenhuis.

Onder bouwvakkers gebeuren er op bouwplaatsen vaker ongelukken. Ze werken vaak onder gevaarlijke omstandigheden omdat er jaarlijks honderden bouwbedrijven de veiligheidsregels overtreden. Tussen 2018 en 2019 constateerde de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) 1076 ernstige overtredingen bij 849 werkgevers.

Volgens ProRail was er bij het ongeluk van vrijdagochtend geen sprake van het overtreden van de veiligheidsregels. ‘Veiligheid staat bij ons absoluut op nummer één. Door de goede samenwerking tussen ProRail en de aannemers is werken op en rond het spoor ontzettend veilig’, meldt Andy Wiemer, woordvoerder algemene zaken ProRail. ‘Voordat een aannemer kan deelnemen aan een aanbestedingstraject van ProRail dienen zij te voldoen aan onze ‘veiligheidsladder’’, meldt Wiemer.

ProRail zal, naast de inspectie van SWZ, zelf ook onderzoek doen naar de toedracht van dit ongeluk.