ZEIST - Maaltijdverzorgers Mieke van Bekkum en Joost van Kampen uit Zeist zijn begonnen met een frisse start in hun cateringbedrijf MetMieke. Nu het al een jaar een vennootschap onder firma (vof) is, wordt het tijd voor de volgende stap. Ze zijn begonnen met het verbeteren van de online platforms en met het maken van een nieuw luncharrangement.

Wat in 2014 begon als een kleine eenmanszaak aan huis, is uitgegroeid tot een bedrijf met een eigen locatie in het Handelscentrum in Zeist. In 2017 werd Van Bekkum benaderd door een bedrijf om de catering voor hun te verzorgen. Vanaf dat moment huurt ze een externe keuken waar haar bedrijf nu gevestigd is.

Einde eenmanszaak
Sinds vorig jaar is het geen eenmanszaak meer, maar is het omgeturnd tot een vof. Dit houdt in dat het bedrijf meerdere eigenaren heeft. De tweede eigenaar is haar zoon Joost van Kampen. Na het afronden van zijn opleiding op de hotelschool heeft hij eerst nog een cursus koken gevolgd, voordat hij aan de slag ging bij MetMieke. ‘Catering vraagt veel intensieve arbeid, daarnaast komen er veel administratieve werkzaamheden bij kijken. De hoeveelheid aanvragen liep op, waardoor het lastig was om er in je eentje tegenop te boksen,’ aldus Van Bekkum.

Frisse start
Tijdens het eerste jaar in de nieuwe samenstelling werd Van Kampen ingewerkt en ontwikkelde hij zijn kookvaardigheid. Nu slaan ze de handen ineen om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van sociale media wordt de frisse start ingezet. Afgelopen week hebben ze besloten om een Instagramaccount aan te maken om zo meer naamsbekendheid te verwerven. De platforms die ze al hadden, zoals de website en de Facebookpagina, krijgen binnenkort een metamorfose.

Naast het idee om de sociale mediakanalen een prominentere rol te geven, zijn ze ook bezig met een nieuw luncharrangement. ‘We willen kant en klare maaltijdarrangementen aanbieden om de klant te ontzorgen, met als doel dat de klant niet meer hoeft na te denken over het eten.’

Eerlijke maaltijden voor hardwerkende mensen

Eerlijk eten
Praktisch en gezond eten is iets wat hoog in het vaandel staat bij de eigenaren. Ze spreken van eerlijk eten: ‘Eerlijk eten betekent voor ons werken met verse en gezonde ingrediënten. Daarnaast proberen wij zo veel mogelijk met seizoen- en streekgebonden producten te werken. Deze halen wij op bij een plaatselijke boerderij.’

Doelgroep
De slogan van MetMieke luidt als volgt: ‘Eerlijke maaltijden voor hardwerkende mensen.’ Hun doelgroep beschrijft Van Bekkum als volgt: ‘Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit bedrijven. Daarnaast zijn wij van mening dat iedereen hard werkt en een goede maaltijd verdiend. Om die reden cateren wij daarnaast regelmatig bij particuliere feestjes. Ik was eens met de bedrijfswagen in een wijk en er kwam een oudere vrouw naar me toe. Ze zag onze slogan en zei: ‘O, dat is dan niet voor mij.’
‘Natuurlijk wel. Iedereen werkt hard’, antwoordde ik.’