Het is bijna Carnaval en ook in Zeist is er genoeg te doen rond het volksfeest. De Parketschuivers organiseert, na veel vraag om het terug te brengen, weer de verlichte optocht in Zeist. De organisatie hoopt dat heel Zeist op 2 februari naar de optocht komt kijken.

Het is dertig jaar geleden dat de optocht voor het laatst plaatsvond, destijds werd die door Carnavalsstichting De Slotnarren georganiseerd, samen met carnavalsvereniging DeClompeniers. De z’n 29 jarige Parketschuivers organiseren nu dus voor het eerst het evenement in nauwe samenwerking met ‘Leuk in Zeist’ en de gemeente.

Bij de optocht zullen er meerdere categorieën zijn. “Deze groepen zijn heel divers, dat kan een ondernemer uit Zeist zijn, een loopgroep van ca. tien jongelui, en ook een praalwagen van een carnavalsvereniging.” Vertelt Ed Soesbergen, de voorzitter van de carnavalsorganisatie. De categorieën zijn afhankelijk van de inschrijving van de deelnemers, deze worden later bepaald. Bij de inschrijving kan je vooraf aangeven hoe de deelname is samengesteld, in de vorm van individu of groep, aantal/leeftijd, wel/geen wagen, etc. De organisatie heeft ook de scholen uit Zeist opgeroepen om ook mee te lopen, bijvoorbeeld met lampionnen “De organisatie heeft daar echter, tot op heden, geen reacties op gekregen. Op dit moment hebben in totaal zo’n vijftien groepen zich aangemeld voor een deelname aan de optocht.” Ook carnavalsverenigingen vanuit andere regio’s worden op getrommeld om mee te komen lopen in de parade.

Het is natuurlijk opvallend dat er zo kort van de succesvolle optocht rond de Kerst nu weer een optocht komt. “Wij hopen op minimaal eenzelfde opkomst als bij de optocht met de verlichte trucks rond de Kerst.” Zegt Ed Soesbergen, hoe realistisch dit is, zal 2 februari blijken.

Voor de deelnemers die het fraaist zijn per categorie vallen prijzen te winnen.

De optocht begint om zeven uur. Inschrijven voor deelname is mogelijk tot woensdag 31 januari via voorzitter@parketschuivers.nl.