En dan is het eindelijk zo ver: de winkel gaat na een paar lange weken werken eindelijk open. Giap Dung (37), de eigenaar van de nieuwe Thaise Massage salon, en haar medewerkers knippen het felrode lintje door terwijl haar familie en vrienden met volle trots foto’s van haar maken.

Het begint al aardig druk te worden in de Thaise massage salon Giap. Terwijl de rustgevende klassieke oosterse muziek door de speakers klinkt en de lucht zich vult met de zoete geuren van alle kruiden en oliën komen langzaam de eerste nieuwsgierige bezoekers binnen. Nora Sturkenboom (69) is helemaal opgewonden van de nieuwe aanwinst aan de Slotlaan. Giap laat vol trots haar salon zien en alle verschillende behandelingen en producten die ze te bieden heeft. Nora vindt het allemaal prachtig. “Iedereen in Zeist denkt wel van Goh we zouden allemaal wel een keer naar een echt goede masseuse willen gaan. En nu is die er dan eindelijk.” Maar nog geen twee uur geleden zag het er nog heel anders uit.

Het is nog vroeg, de lucht is nog fris van de regenval van gisteravond. De vroege vogels staan al op straat om in alle rust hun hond uit te laten. Bij Giap Dung ziet het er op dit moment een stuk minder rustig uit. Vandaag is het namelijk een grote dag voor haar en haar familie. Haar nieuwe massage salon gaat vandaag open en ze zijn nog bezig met de finishing touches. Het vuilnis wordt nog snel naar buiten gebracht en er wordt op straat nog even geflyerd. Giap is bezig met de producten in haar vitrinekast aan het spiegelen ook al stonden die eigenlijk al helemaal recht. Ze doet nog snel even een kort gebed aan Boeddha voordat ze de winkel open doet. Voor Giap is zo een kort gebed namelijk heel belangrijk “Boeddha is de hoge voor alle mensen. Hij geeft ons geluk maar ook voor goede massages voor de klanten. En hierdoor breng ik ook een stukje Azië mee.”

Twee uur later druppelen de eerste klanten binnen. Twee heren hebben gehoord over de opening van de winkel en zijn hier om een massage uit te proberen. Alberto van der Berg (28), een zelf benoemd kenner van deze specifieke vorm van masseren, is wel benieuwd hoe de massages in deze salon zijn. Als de heren behandelt worden komen ook de eerste vrienden en familieleden van Giap binnen. De heren zijn strak in het pak en de vrouwen in nette jurken met hoge hakken. Iedereen heeft grote bossen bloemen mee en sommige zelfs een fles champagne. Chien Nguyen (55), een vriend van de familie is helemaal over de top van de nieuwe winkel “we zijn echt enorm trots op Giap de salon is zo mooi geworden en ze heeft echt een hele goede locatie uitgekozen.” Dan is een van de klanten klaar met zijn massage. Alberto van der Berg (28) was erg te spreken over de massage die hij net kreeg “Ik ben bekent met deze manier van masseren en dit is zeker een goede salon echt een aanwinst voor Zeist.”

Als de anderen klant ook klaar is met zijn massage maakt iedereen zich klaar voor de officiële opening. De kindertjes krijgen een traditioneel Aziatisch rood jasje aan met schattige cartoon poppetjes erop geprint en de rest van het team trekt ook hun jas aan. Als iedereen zich netjes heeft aangekleed nemen Giap en haar medewerkers een groot rood lint met gele kussentjes er aan vast mee naar buiten.

Het is al een stuk minder koud en de straat staat ook ineens vol met auto’s en mensen. Giap en haar team gaan voor de winkel staan met schaar en lint in de hand. Na een paar foto’s gemaakt te hebben voor de familie is het tijd om het lint ook echt door te knippen. Met een grote glimlach op ieders gezicht knippen ze het lintje door. Iedereen van de familie en zelfs wat willekeurige bij staanders klappen voor de winkel. Eindelijk is het dan zo ver. Na zo lang aan de winkel te hebben gewerkt, zijn ze dan echt daadwerkelijk open.