GEMEENTE ZEIST – Glasvezelbedrijf E-Fiber geeft aan dat ze bij voldoende belangstelling een glasvezelnetwerk voor extra snel internet in gemeente Zeist zullen aanleggen. Wanneer 30 procent van de 33.500 potentiële klanten voor zaterdag 1 februari 2020 een abonnement neemt bij een van de providers op het netwerk van E-Fiber, zullen de plannen doorgaan.

Wanneer dit aantal aanmeldingen wordt bereikt, gaat E-Fiber in opdracht van gemeente Zeist glasvezel aanleggen in Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist. Meerdere providers bieden hun diensten op het netwerk van E-Fiber aan. Dat zijn nu: TRINED, Tweak, Glasnet, SNLR, Onvi, MultiFiber, Stipte en Fiber Nederland.

De toegankelijkheid van snel internetten voor gemeente Zeist, leidt tot meer gebruiksgemak voor inwoners. Daarnaast zorgt het voor beter werkgemak onder bedrijven en scholen. Wethouder Sander Jansen: ‘Met de aanleg van een glasvezelnetwerk krijgt Zeist een hoogwaardige digitale infrastructuur. Dit betekent dat de verwachting is dat meer mensen in gemeente Zeist willen gaan wonen en hun bedrijf er willen gaan vestigen. Het mooie van het initiatief van E-Fiber is dat bij het aantal behaalde abonnees, het netwerk in heel Zeist wordt aangelegd: iedereen die wil, kan dus gratis op glasvezel worden aangesloten’, dat meldt de gemeente Zeist op haar site.

Naast dat een glasvezelnetwerk zorgt voor snel en betrouwbaar internet, is het ook beter voor het milieu. ‘Glasvezel kost 60 procent minder energie en kan niet uitstoten, oxideren of onze aarde op welke manier dan ook aantasten’, meldt E-Fiber. ‘Glasvezel is ook goed voor de economie van een gemeente, dit trekt weer meer werkgelegenheid en meer mensen. Dit zal de gemeente een boost geven, net als de woningmarkt in de gemeente.

Volgens Telecompaper, een bedrijf dat markt onderzoeken verricht, hadden in eind 2016 ruim 2.65 miljoen huishoudens in Nederland een glasvezelaansluiting. Iets meer dan de helft maakt daadwerkelijk gebruik van deze verbinding. De overige huishoudens zijn gaan wonen in een gebied dat een glasvezelnetwerk heeft, maar het zelf niet gebruiken. De verwachting is dat in 2021 meer dan drie miljoen huishoudens gebruik gaan maken van een glasvezelnetwerk.

Voor meer informatie en om u aan te melden voor een glasvezelabonnement, kunt u terecht op https://www.e-fiber.nl/zeist/.