ZEIST- De gemeente Zeist organiseert volgende week woensdag 9 oktober een toegankelijkheidstest. Er worden op die dag meerdere locaties beoordeeld op hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

De gemeente organiseert deze dag, omdat zij het belangrijk vindt dat Zeist voor iedereen makkelijk toegankelijk is. ‘Iedereen moet ongehinderd zijn dingen kunnen doen, ook mensen met een beperking en daar moeten we begrip voor hebben’, aldus een medewerker van de gemeente Zeist. Iedereen kan meedoen aan het beoordelen van de locaties. De enige voorwaarde is dat de deelnemers de ‘ongehinderd’ app downloaden. Voor het complete programma kunt u kijken op: www. zeist.nl

Ook wil de gemeente makkelijkere visuele toegankelijkheid bieden, door bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met online bankieren te helpen. Hoe de gemeente dit wil oppakken is nog niet duidelijk.

De toegankelijkheidstest is een onderdeel van het maatschappelijke project ‘Meedoen in Zeist’. Het doel van het gemeenteproject is om mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap mee te laten doen in de samenleving.