Jinne Das is sinds half augustus communicatiemedewerker bij de Gemeente Zeist. Ze woont in Utrecht met haar man en twee kinderen en neemt alleen de bus als het écht slecht weer is. Jinne heeft het hier erg naar haar zin en vind het leuk dat ze elke dag mag werken in dit prachtige gebouw.

Hoe ben je terecht gekomen bij de gemeente Zeist?

‘’Als communicatiemedewerker ben je eigen nooit uitgeleerd, vind ik. Toen ik wist dat ik niet verder kon bij mijn vorige baan, vond ik het wel weer tijd voor een nieuwe stevige opleiding. Toen heb ik de opleiding Senior Communicatie Professional gevolgd. Dat was dan een opleiding van zeven maanden, best wel intensief. En toen dacht ik van: Wat wil ik hierna? Daarna ben ik natuurlijk gaan overleggen met studiegenoten en toen zei dat het me heel leuk leek om bij een gemeentehuis te werken. Daar gebeurt zoveel en kan je nog heel veel leren. Dat had ik dus tegen een studiegenootje gezegd die hier had gewerkt en die zei: ‘Jinne dat is echt iets voor jou.’ Toen heb ik gesolliciteerd en heb ik een filmpje gemaakt hier in Zeist. Ik ging toen met mijn smartphone mensen hier interviewen omdat ik als echte Utrechter hier wilde gaan werken met de vraag: ‘Wat maakt Zeist nou zo leuk?’ En dat filmpje heb ik opgestuurd, toen heb ik een gesprek gehad en ben ik hier aangenomen.’’

 

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt hier?

Er zijn heel veel leuke dingen, maar iets leuks waarmee ik nu bezig ben is het beleid rondom de eikenprocessierups. Die rups is best wel een groot probleem in veel gemeenten. We zijn hier nu heel serieus mee bezig. En we denken dan na over hoe we de maatregelen die we nemen, overbrengen aan de inwoners. Zo weten zij ook dat we de problematiek serieus nemen. Dan bedenk ik bijvoorbeeld leuke posts voor op de sociale media. Het is ook leuk hier omdat ik ook veel dingen leer waar ik nog niks vanaf wist. Ik weet nu bijvoorbeeld veel meer over bomen dan voordat ik hier werkte.’’

 

Waar ben je op dit moment mee bezig?

‘’Ik ben nu bezig op de afdeling BOR. Dit is de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Daar valt groen, grijs en blauw onder. Groen is dan de natuur, bijvoorbeeld de bomen. Blauw is dan het water wat van ons is, niet het water van de waterschappen. En grijs zijn de wegwerkzaamheden. Als de projectleiders dan vragen: ‘’De bomen die hier staan moeten gekapt worden, want ze zijn ziek. Dus er moeten nieuwe bomen geplant worden. Wil jij meedenken over de communicatie?’’ En ik help ze dan met hoe ze de communicatie het beste kunnen laten verlopen. De bewoners moeten natuurlijk geïnformeerd worden dat er nieuwe bomen geplaatst worden, en nog belangrijker: waarom dat wordt gedaan. Dat ze weten dat het niet ‘zomaar’ gebeurt.’’

 

 

‘’Het leuke aan dit werk is dat ik altijd wel iets nieuws leer. Ook werken we vaak op een andere plek in het gemeentehuis, maar ik ga ook weleens mee ergens naartoe. Vanwege de eikenprocessierups ging ik bijvoorbeeld mee met de wethouder om een foto te maken. En dan verzin ik bij de foto’s verschillende posts voor op de sociale media. Zo is elke dag leuk en verschillend.’’