Zeist - Vandaag zondag 3 november om 14.00 uur worden zo’n 50 senioren welkom geheten door de spelers en trainer van het eerste elftal van FC Utrecht. Zij wachten met smart de wedstrijd van FC Utrecht tegen Fortuna Sittard af. Deze dag wordt mogelijk gemaakt vanwege de week van de Eenzaamheid die van 1 tot 8 november plaats heeft gevonden. Aan de blije gezichten te zien heeft iedereen er zin in. Met in mijn achterhoofd dat dit een activiteit is die was verzonnen vanwege de week van de eenzaamheid is hier op dit moment niets van te merken.

Oma (90) loopt naar binnen ondersteund door een kruk vanwege haar zwakke heup. Op het moment dat zij het stadion binnen loopt valt haar mond open van verbazing. De aanblik van duizenden FC Utrecht supporters overdondert haar. We zijn laat omdat ze slecht ter been is en iedereen zit al in het stadion. Het duurt nog een halve minuut voordat het fluitsignaal voor de aftrap gegeven wordt. Ruige supporters maken beleefd plaats zodat mijn oma naar haar gereserveerde stoel kan lopen. Dan klinkt het fluitsignaal. Een enorm gejuich stijgt op uit het stadion. De wedstrijd is begonnen.

Hier zit ik dan met mijn oma, Jeanine de Wilde. Zij is vorige week maandag 90 jaar geworden. Ik zit naast haar en zie dat ze met de clubliederen mee neuriet alsof ze één van de jonge hooligans is van de overkant.

Wanneer het fluitsignaal voor de rust klinkt staan de meeste mensen direct op om een consumptie te halen. Ik vraag mijn oma wat zij wil hebben, want ik zie dat het voor haar te druk gaat worden. Tot mijn verbazing zegt zij dat ze een biertje wil. Voor haar herleven de goede tijden met Opa Jan. Om het feest helemaal compleet te maken haal ik voor oma een lekker broodje rookworst erbij. Ik hoor van mijn buren dat Bart Ramselaar goed op dreef is en binnen enkele minuten moet scoren. Maar het is toch echt Sander van de Streek die deze wedstrijd de twee beslissende goals scoort. Oma mengt zich in alle gesprekken die ze meepikt van haar buren alsof zij de voetbalverslaggever van deze wedstrijd is. Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd nog mooier dan het al was. Het staat namelijk al 5 – 0 . En Simon Makienok maakt nu 8 minuten voor tijd het laatste goal. FC Utrecht wint met 6 – 0.

Oma is blij dat FC Utrecht van Fortuna Sittard heeft gewonnen. Op de terugweg naar huis bedankt zij mij voor deze onvergetelijke dag.