ZEIST – In een persbericht van Inretail kwam eerder deze maand naar buiten dat de omzet van de woonbranche in de eerste helft van 2019 is gestegen. Dit komt omdat de meeste mensen er tegenwoordig voor te kiezen om te verthuizen in plaats van te verhuizen.

Verthuizen betekend simpelweg thuis verhuizen. Vanwege de krappe huizenmarkt kiezen de meeste mensen er tegenwoordig voor om hun huis te restylen in plaats van te verhuizen zodat het toch nieuw aanvoelt. Het bedrijf Inretail, gevestigd in Zeist, laat weten dat de omzet van de woonbranche in de eerste helft van 2019 een omzetgroei van 4,6% heeft gemaakt en in het tweede kwartaal zelfs een groei van 6,3%.

Volgens Bert-Jan van der Stelt, branche specialist bij Inretail, word comfortabel wonen ook steeds belangrijker. “Wie ‘vast’ zit aan het huidige woonadres en investeert in nieuw meubilair geeft toch een impuls aan zijn wooncomfort ” vindt hij. Ook de woninginrichtingszaken zagen hun omzet stijgen met 7,7% in het tweede kwartaal van 2019. De stijgingen waren ook te zien bij winkels voor woningtextiel, keukens en slaapspeciaal zaken.