Verduurzamen kan op verschillende manieren. Mijn Groene Huis geeft mensen uit Zeist allerlei verschillende tips over het verduurzamen van hun woning.

Energie besparen en duurzaam opwekken is een goed voorbeeld daarvan. Naat het besparen van kosten verminder je zo ook de CO2-uitstoot. Dit om de opwarming van de aarde tegen te gaan en daardoor een betere wereld te kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Isoleren en dubbelglas zijn misschien wel de meest bekende vormen van besparen van energie. Maar ook zonnepanelen worden steeds meer populair.

 

Het verduurzamen van woningen belangrijk, dat weten we allemaal. Al is het maar om de klimaatdoelen te halen. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Arnout Druyvesteyn van Mijn Groene Huis: “Omdat we maar een planeet hebben waar we zuinig op moeten zijn en omdat verduurzaming meer comfort, geld en een schonere aarde oplevert.” En daar heeft Druyvesteyn nog meer opmerkingen over: “Het gaat niet om energieneutraal maar om CO2 neutraal wonen. Of nog beter emissievrij wonen! Het kan en daarom moeten we het doen.” Emissie is de uitstoot die voertuigen, fabrieken en elektriciteitscentrales.  “De energietransitie biedt veel kansen en wij kunenn een enorme sprong maken omdat we het als land nu nog zo slecht doen. Als eerste moeten we van het gas af.” Zo stelt Druyvesteyn.

 

Overweegt u ook om iets aan uw huis te laten doen? Kijk dan op de website van Mijn Groene Huis voor tips. Er staan veel mogelijkheden op de website en ze geven je graag een duwtje in de goede richting.