De nationale voorleesdagen zijn weer van start gegaan. In Zeist betekent dat peuterspeelzalen en kinderopvangcentra activiteiten organiseren voor kinderen tussen de leeftijden van vier jaar tot en met zes. De dagen zijn van start gegaan op 24 januari en de laatste dag van dit evenement is op 3 februari.

In Zeist zijn verschillende kinderopvangcentra en peuterspeelzalen deze dagen in de weer geweest met de nationale voorleesdagen. Dit houdt in dat het boek van het jaar weer verkozen is en daarmee de eerste voorleesouders of opa’s en oma’s, scholieren, weer welkom zijn om een boekje voor te lezen aan de kinderen.

Kinderopvang Kiekeboe, vestiging Jan Scheplaan, is voor deze week specifiek bezig geweest met het prentenboek van het jaar. Elsbeth, medewerkster bij de kinderopvang vertelt: ”Normaal komen tweetallen van een middelbare school voorlezen, maar dit jaar heb ik daar nog niks over gehoord. Voor de rest zijn het voornamelijk ouders en opa’s en oma’s die komen. Het boek is een prentenboek. Dat vinden kinderen van zo’n jonge leeftijd leuk. We doen ook mee met het voorleesontbijt, er blijft wel veel ruimte voor eigen invulling over hoor. De activiteiten kunnen we zelf invullen en aan de precieze data kan soms ook enige afwijking treffen.”

Peuterspeelzaal ’t Rakkertje laat weten de nationale voorleesdagen een weekje te verplaatsen, zo vertelt Miranda ”wij hebben het heel druk gehad, vandaar dat we het een weekje opschuiven.” De hoofdvestiging van Kiekeboe vertelt Linda over het thema van de locatie Huis ter Heide: ” Daar is voor deze week een sprookjes thema.”

De activiteiten van deze weken duren tot zaterdag 3 februari.