De Walkartweg, de Montaubanstraat en de Kerkweg in Zeist bestaan uit meer dan een samenstelling van simpele jaren '30 huizen. In de aan elkaar grenzende straten bevindt zich een opvallend groot aantal huizen die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst hebben gedaan als onderduikadres.
Zo ook op Kerkweg nummer 13. Spion van Oranje, Bram Grisnigt woonde daar met zijn familie en liet er mensen onderduiken.

Bram de Graaf publiceerde in 2016 het boek Spion van Oranje. Hierin wordt het oorlogsverleden van Bram Grisnigt beschreven.
Bram Grisnigt woonde van zijn vierde tot zijn achttiende levensjaar op de Kerkweg in Zeist. Op 18-jarige leeftijd in 1941 besloot hij de wereld te gaan ontdekken en fietste hij samen met een vriend richting Frankrijk. Negentien maanden later werd hij in Engeland opgeleid tot geheim agent. Hiermee werd hij een zogenaamde Engelandvaarder. Zo kon hij vanuit Engeland actief vechten tegen de Nazi’s.

Toen buurtbewoners het boek van Bram de Graaf lazen en het woonadres van Bram herkenden benaderden ze de huidige bewoners. Deze waren een paar weken daarvoor in het huis komen wonen en herkende namen van Bram en zijn familie, omdat deze op de muur in het huis staan gegraveerd.

R.A. Gresnigt 1934 (Reijer Abraham is Brams echte naam)
Nieke Bor

In meer huizen in de omgeving hebben mensen ondergedoken gezeten. Een verklaring hiervoor is dat de Duitse troepen zich verzamelden in Figi, het nabijgelegen theater. Mensen dachten dat het slimmer was zich zo dicht mogelijk bij de vijand te verschuilen, met de gedachte dat er daar juist niet naar ze gezocht zou worden.