Dit weekend was het weer ‘’Ibiza-weekend’’ in Zeist. Het hele weekend konden Zeistenaren zich vermaken in de sfeer van Ibiza. Dit begon op zaterdag 25 mei in het Walkartpark met de Ibiza-Markt on tour, en vervolgde vandaag met de Happy Hippy Market en de Hippie Picknick.

De sfeer van Ibiza was goed te voelen bij de Hippie Picknick door de kleurrijke kussentjes, kleedjes en bloemen waarmee de picknick versierd was. Hoewel de zon zich niet echt liet zien, deed dit zeker niet af aan de zomerse sfeer. De temperatuur heeft hier zeker aan meegeholpen, deze lag desondanks de bewolking namelijk wel rond een prettige twintig graden.

De picknick was georganiseerd door Kirsten en Evelien van De Roos catering en Bakkerij Neplenbroek. Zij hebben ervoor gekozen om een kleine entreeprijs van tien euro te vragen voor de picknick. Door deze entreeprijs konden zij ook gratis entree weggeven aan twee goede doelen, namelijk het Leger des Heils en de stichting voor eenzame ouderen. Namens deze twee goede doelen hebben er vanmiddag dus nog meer mensen ook kunnen genieten van deze picknick in het centrum. De sfeer zat er ook goed in bij de bezoekers. Mensen zaten gezellig met elkaar te kletsen aan de lange tafels, onder het genot van een muziekje in de achtergrond.

De picknick bestond uit een buffet met alles wat je je maar zou kunnen voorstellen nodig te hebben bij een picknick. Zo waren er heerlijke broodjes en sapjes, maar ook was er fruit, koffie ter plaatse gemaakt door een barista, en thee.

De picknick was dus onderdeel van het Ibiza-weekend, en was op zondag niet de enige activiteit die bij dit weekend hoorde. Op zondag was namelijk ook de Happy Hippy Market. De picknick en de markt lagen zoals eerder gezegd dus dicht bij elkaar. De markt lag namelijk om de hoek van de picknick op het Emmaplein, namelijk op het Weeshuisplein. Handig, want zo konden de bezoekers ook daar even een kijkje nemen wanneer ze uitgegeten waren.