Radioshow Wie-o-Weekend, een jong en interactief vrijdagavondprogramma.

‘Kan de technicus worden gebeld?’ Vraagt Dieter aan Arend. Nee zegt Arend: ‘Hij weet niks van de apparatuur die ik gebruik’. Het was een beetje chaos 15 minuten voor de show Wee-o-Weekend. De show is een jong en interactief vrijdagavondprogramma op Slotstad Radio.

De show Wie-o-Weekend wordt normaal gepresenteerd door Jasper van Gelen en Arend Baarsen. Maar Jasper heeft vanavond een feestje van zijn werk en word vervangen door de 24-jarige Dieter Stoker. Dieter heeft voor het eerst in november ingevallen.

In de ‘stoffige studio vol met verouderde apparatuur’, aldus Dieter. Heerst een gezellige sfeer, de twee presentatoren praten en grappen veel terwijl de muziek op de achtergrond afspeelt. ‘Wel een keer leuk die andere muziek’, zegt Arend. Normaal doen Arend en Jasper beide de helft van de muziek maar vandaag mag Dieter het voor een grootdeel zelf bepalen omdat hij als een gastpresentator is. ‘Hier zal Jasper niet blij mee zijn grappen ze beiden’. ‘Vandaag zijn er allemaal andere soorten muziek dan je normaal van ons gewend bent’, vertelt Arend op de radio. Dieter reageert hier een beetje ironisch op door te zeggen dat zijn keus ‘zijn geweldige smaak verraadt.’

Tussen alle jingles zijn er ook verschillende items in de show, zo ook met Wie-o-Weekend correspondent Brechtje die op dat moment in Thailand zit. Arend heeft om half 6 het interview opgenomen. De twee heren lachen onderling over zijn stem in de ochtend terwijl het interview verder gaat op de radio. Ze besluiten om Dieter het volgende liedje te laten aankondigen omdat er een te groot verschil zal zijn als Arend weer verdergaat. Brechtje vertelt over haar reis door Thailand. Ze vertelt onder andere dat 96% van de gelovigen in Thailand boeddhistisch is, een kleine 4 % moslim. En dat is toevallig in de zuidelijke regio van Thailand waar ze nu verblijft. Ook grappen ze beide over de chaotische verkeersituatie in Thailand en in Zeist. ‘Ik denk toch dat we het in Zeist iets beter doen’, vertelt Brechtje lachend.

Het programma van de show is vol, er is meerdere keren tijdens een discussie over de duur van de items en liedjes. Dat is allemaal niet nodig want aan het einde van de show zijn ze mooi op tijd.

Dieter wordt flauw geïntroduceerd aan het begin van het 2e uur. Nadat de presentatoren vertellen wat er nog allemaal nog aan bod komt, vraagt Arend aan Dieter om zich even voor te stellen aan de luisteraars die hem niet kennen. Maar in plaats daarvan speelt er een lied af met als eerste regel: “Ik ben een vrouw van 40 met een sigaret”. Dit is het lied is Smalfilm van Spinvis.

Mocht u meer willen luisteren van Wee-o-Weekend; De show is elke vrijdagavond van 7 tot 9 uur op Slotstad Radio of terug te luisteren als podcast op Spotify.

Foto: Caner Mert
Foto: Caner Mert
Foto: Caner Mert
Foto: Caner Mert