Biefstuk maandag, sparerib woensdag, hamburger zondag en daarnaast nog een uitgebreide kaart en activiteiten. Bij de Heren van Zeist is het elke dag een feestje. Een biefstukje met friet, dat klinkt toch altijd wel goed in de oren? Ik reisde daarom op 14 januari naar het rustige en koude Zeist om dat biefstukje te proberen.

Het restaurant was vanuit de bus niet te missen; een ruim buitenterras met brandende vuurkorven. Bij binnenkomst is het restaurant vrijwel leeg, wat niet heel verrassend is want het is begin januari en het is maandag. Het is te zien dat men er meer kan doen dan alleen eten. De hele bar is gevuld met drankflessen. Er worden bij De Heren van Zeist ook feesten en partijen georganiseerd.

We worden snel geholpen en naar een tafeltje gebracht. Een tafel voor twee is speciaal voor ons gedekt. Bij het uitdoen van de jassen merkte ik al wel dat het best fris is in het restaurant, dat zal vast komen door de deur die open en dichtgaat of er staat geen verwarming aan. Het eerste rondje drankjes is opgenomen en er staat al snel een plankje met warm brood op tafel. Het is redelijk veel brood voor twee personen maar dat is natuurlijk nooit vervelend.

Het voorgerecht. Naast een biefstukje worden de vleesliefhebber erg blij als er carpaccio op de kaart staat, en dat staat er! Er is veel keuze. Niet alleen uit voorgerechten maar ook hoofdgerechten, kindermenu’s en toetjes. We bestellen carpaccio en een tomatensoep wat al snel voor ons op tafel staat. Toch wel een voordeel van alleen in een restaurant zitten. De carpaccio is lekker maar net iets te koud. Wel is de carpaccio gedecoreerd met groenten waardoor er net iets meer smaak aan zit. De tomatensoep wordt geserveerd in een grote kom op een plankje. Het is een lekkere dikke tomatensoep waar we het overgebleven brood in kunnen dippen.

Op het hoofdgerecht hoeven we ook niet lang te wachten. In de tijd dat we wachten zingen we mee met de bekende 80’s en 90’s liedjes die door de boxen galmen. Als de biefstukjes voor ons op tafel staan en ik wat zout op mijn biefstuk wil strooien gaat het mis, het zoutvat knalt open en mijn bord ligt vol met zout. Gelukkig wordt mijn bord weggehaald en krijg ik binnen een paar minuten een nieuw biefstukje. Ik was bang dat hij niet perfect medium gebakken zou zijn omdat het zo snel ging, maar dat was niet het geval. De biefstukjes zijn heerlijk sappig en worden geserveerd met een bakje friet en nog meer brood. De friet en het brood wordt geserveerd op een houten plank wat een leuke uitstraling geeft.

Een ding wat zeker is, je krijgt veel voor het geld dat je betaalt! En zo hoort dat ook natuurlijk. Helaas zat het bakje friet nog half vol en hebben we twee broodjes laten liggen op het plankje. Een plekje voor een nagerecht hebben we nog wel. Om eens wat anders te proberen kiezen we de Baņoffee (uit te spreken als Beņnofie), toffeekoek met gekarameliseerde banaan en het dessert Heren van Zeist, warm appelgebak met ijs en slagroom in een bierpul. Ondanks de bodem van de Baņoffee heel erg hard is en je er met een lepel bijna niet doorheen komt zijn beide desserts heel erg lekker. Het koude ijs met het warme appelgebak en banaan met karamel zijn twee goede combinaties.

Omdat we de bus moeten redden moeten we snel afrekenen. Nog een pluspuntje zijn de lolly’s en pepermuntjes bij het afrekenen. Nog iets lekkers voor onderweg, daar hou ik van!