Pianist Wouter Harbers en bariton Rutger van Oeveren laten muziek horen onder het thema: winterse liedkunst. Het is woensdag ochtend 9 januari en het is weer tijd voor een nieuwe editie van het koffieconcert in het Torenlaan theater in Zeist.

Het is koud weer buiten, dus het thema winterse liedkunst hebben de heren goed gekozen en is erg toepasselijk. De vleugel van Harbers galmt mooi door de zaal heen en hij kan erg goed en mooi piano spelen, omdat hij gaat er helemaal in op en het lijkt alsof hij de wereld om zich heen even vergeet. Hij doet het echt met passie, dat kan je duidelijk zien. Als van Oeveren dan begint te zingen is het plaatje compleet. Met zijn mooie opera stem zingt hij de liederen. Als hij zijn lage, harde stem opzet krijg je kippenvel, het dringt helemaal door je heen. De heren zijn erg goed op elkaar in gespeeld en je kan zien en horen dat ze al een aantal jaar samen werken.

In 2018 mochten Harbers en van Oeveren naar Oxford om deel te nemen aan het Lied Festival. Onder leiding van Wolfgang Holzmair heeft het duo vier dagen lang intensief les gehad en werden ze gecoacht bij het uitvoeren van verschillende liederen. Dit is zeker te horen en daarom zijn ze ook zo goed.

Tijdens het koffieconcert laten Harbers en van Oeveren ook liederen horen die ze in Oxford hebben geleerd. Deze liederen zijn van een Duitse componist. Harbers weet veel van de componist en zijn geschiedenis en vertelt tussendoor ook verhalen over hem. Als Harbers alleen een lied speelt, is het muis stil in de zaal. Het enige wat je hoort zijn de mooie, vloeiende piano klanken die door de zaal galmen. Je droomt even helemaal weg en je zou willen dat het nooit stopt.

Harbers heeft jaarlijks ruim 100 optredens en drie concertseries in Zeist en Amersfoort. Het is zijn missie om de klassieke pianomuziek toegankelijke te maken voor jong en oud. Hij speelt veel verschillende soorten liederen en licht zijn muziek toe. Hij werkt ook graag samen met andere musici, zoals van Oeveren.

Harbers is jong begonnen op het orgel. Na de havo wilde hij naar het conservatorium, maar op advies van zijn ouders heeft hij toch voor de pabo gekozen. Ondertussen ontdekte hij zijn passie voor de piano. Na de pabo startte hij toch zijn conservatoriumopleiding aan het privé-conservatorium Koordirectie van Joop Schets. In 2010 stopte hij daarmee om zich volledig te storten op het pianospel. Dat pakte goed uit, want ondertussen heeft hij voor premier Mark Rutte gespeeld in het Beatrixtheater te Utrecht en heeft voor ruim 1500 jongeren gespeeld in het WTC te Den Haag. Hij heeft ondertussen ook verschillende cd’s uitgebracht en is sindsdien vier keer live op Radio 4 geweest. In 2015 en 2016 volgde Harbers masterclasses bij Wibi Soerjadi en hij trad meerdere keren bij Soerjadi thuis op. Tegenwoordig is Harbers te horen tijdens de koffieconcerten in Zeist en Amersfoort.