Vorige maand kwam Rocketman uit. Een film over het leven van Elton John, een van de best verkochte artiesten aller tijden. In deze musical achtige film speelt acteur Taron Egerton de rol van Elton.

De film begint met een scene waarin Elton een groepssessie betreedt in een afkickkliniek. Hier draagt hij een fel oranjerode pak. Hij vertelt hier wat het rocksterleven van hem heeft gemaakt: een man met diverse verslavingen, woede-uitbarstingen en een eetstoornis. Dit pakt meteen de aandacht van de kijker vanwege, visueel gezien, het extravagante pak, maar tegelijker tijd ook het inhoudelijke verhaal wat Elton begint te vertellen.

Vanaf hier word je als kijker meegenomen in hoe het allemaal is begonnen, Elton zijn jeugd. Hij is opgegroeid als Reginald Dwight in Engeland. Zijn ouders waren niet gelukkig en scheidde dan ook. Een warme band met beide ouders heeft Elton nooit gehad. Al snel komt hij in contact met het bespelen van de piano, het is meteen duidelijk dat hij hier talent voor heeft.

In de tijd die vordert wordt Elton steeds bekender en reist hij samen met liedschrijver en beste vriend Bernie Taupin naar onder andere de Verenigde Staten. Tijdens de film wordt ook aandacht besteed aan het liefdesleven van Elton. Voor de tijd waarin het zich afspeelt is homoseksualiteit nog een taboe. Elton heeft een affaire met manager John Reid, wie tevens ook de manager van de band Queen is.

Als kijker wordt je steeds meer meegenomen in de rijkdom en roem die Elton opbouwt. Maar ook de consequenties die hij hiervan ervaart. Zo wordt het steeds duidelijker dat hij meer geleefd wordt dan dat hij zelf leeft. In het verhaal wordt dit Elton ook steeds meer duidelijk, met als gevolg dat hij grijpt naar drank en drugs. Er wordt in de film diverse malen geschakeld tussen de Elton in de afkickkliniek en de Elton die een rocksterleven leidt.

De film maakt indruk. Door het goede acteerwerk en indrukwekkende vertolking van de liedjes van Elton John weet de film de kijker te raken en te inspireren. De film heeft een goede balans.

Bent u ook benieuwd geworden naar de film Rocketman? De film is te bekijken in het Figi in Zeist. Bestel uw tickets hier.