Vanaf jongs af aan heeft Wimmie al een bijzonder talent. Haar klanten lopen altijd met een opgeheven hoofd de deur uit. Wimmie is spiritueel genezer.

Heb je een religieuze achtergrond?

“Ik heb niet echt een religieuze achtergrond eigenlijk. Ik had een hervormde moeder en mijn tweede vader was katholiek. Ik vond dat katholieke veel leuker toen. Al die beelden vond ik zo mooi, vind ik nu nog steeds trouwens. Dat hervormde vond ik altijd zo saai, van die hele kale kerken.”

Waar komt het spirituele dan vandaan?

“Ik denk dat het spirituele er een beetje in zit. En ook nieuwsgierig zijn, dus per ongeluk iemand tegenkomen die spiritueel is en dan denken “Kijk nou eens, hier zit wat in wat ík leuk vind!”. Die kerken vond ik dat niet in. Dan zat er zo’n meneer te brabbelen op een hoog podium, maar ik wilde het zelf uitzoeken. Ik wist ook al heel vroeg dat ik dingen kon aanvoelen, die andere mensen blijkbaar niet voelden. Op een verjaardag kon ik bijvoorbeeld zeggen dat tante Betsie en ome Jopie ruzie hebben gehad, want dat zag ik gewoon. Ik ben trouwens een keer als achtjarig kind de weg over gerend. Ik werd opgetild en verderop neergezet, want er kwam een auto aan. Mijn moeder had het gezien en die zei dat mijn beschermengel mij had opgepakt en neergezet. Misschien ben ik toen spiritueel geworden. Ik heb er ook veel boeken over gelezen en ik denk dat ik dat heel erg in mijn dagelijks leven toepas. Dat doe ik door dingen te accepteren zoals ze zijn. Niet zeuren, piepen en vervelen. Het is gewoon zoals het is en het is goed.”

Wat doe je als spiritueel genezer?

Als er iemand belt en zegt: “Ik heb…” en dan zeg ik: “Nou, zegt u maar niks want ik weet het al”. En dan komt mijn cliënt, gaan ze zitten en dan gebeurt er iets. Wat ik hierboven doe op mijn kamertje, iedereen zou dat kunnen. Het is aan de mens gegeven spiritueel te zijn naar keuze. Ik vind dus niet dat ik een hele bijzondere gave heb, want iedereen kan dit. In dit spiritueel zijn, zijn er heel veel facetten die toepasbaar zijn. En ik heb dat ene kleine dingetje: genezen. Ik krijg dingen binnen, altijd in m’n linkeroor, die belangrijk zijn voor m’n cliënten om te weten. Ik ben ook alleen maar genezer als iemand naar mij vraagt of ik iets wil doen voor die persoon. Ik loop dus niet op straat en zeg: “Mevrouw, u heeft pijn aan uw linkeroor. Zal ik eventjes iets voor u doen?”.

Ik ben ook helderziende. Ik had laatst een mevrouw bij wie ik een veld vol met rode rozen zag. “Maar ik haat rode rozen”, zei ze. Dus ik keek weer, maar ik zag toch echt rode rozen. “Oh, het zijn klaprozen!”, zei ze. Daar had ze wel wat mee. Dus interpreteren en luisteren is ook zo belangrijk en die klaprozen waren voor die vrouw een symbool dat het goed gaat met haar. Ik denk dat dat gekomen is doordat ik Reiki gestudeerd heb, toen durfde ik het mezelf toe te staan. Toen ik een jaar of dertien was zat er een hond met z’n buik in het prikkeldraad. Iedereen die er naartoe liep, beet de hond naar. Ik loop naar die hond toe, maak hem los, hij geeft mij een lik en rent weg. Toen dacht ik: oké, bevestiging. Ik was er dus al mee bezig.”

Wat betekent spiritualiteit volgens jou?

“Niet gebonden zijn aan een genootschap, dus vrije gedachten hebben dat is spiritualiteit. Niet gebonden aan iemand die tegen mij zegt hoe het moet. Dus niet iemand die boven mij zit, maar iemand die naast mij zit kan mij motiveren. Ik denk ook dat spiritueel zijn is spiritualiteit ook toepassen in het dagelijks leven. Dat vind ik belangrijk.”

Op grond waarvan maak je dan keuzes in het leven?

“Door voorbeelden die ik in het verleden heb meegemaakt en dan wel of niet erop doorgaan, maar vooral goed voelen. Ik zeg wel eens ‘gut feeling’, dat is bij mij heel belangrijk.”

Heb je iemand in het leven waar je echt tegen op kijkt?

“Ik heb een leermeester gehad, hij heette Armand, en toen dacht ik: ik wil wel worden zoals hij is. Nou, dat heb ik bereikt. Dat betekent ook avondstudies doen, naar cursussen gaan, toepassen, leren, bezig blijven en dan vooral met voelen. Armand was, naar mij toe, een heel lief mens maar hij kon moeilijk met andere mensen omgaan en dat vond ik altijd heel apart terwijl hij spiritueel genezer was. Hij had de ene rechtszaak na de andere. Dat heb ik nooit begrepen, begrijp ik nog niet. Voor mij was hij, de helderziende of de genezer. Hij was echt mijn grote voorbeeld. Nu is mijn grote voorbeeld de Dalai Lama. Ik lees zijn spreuken en gezegdes nog altijd. Als iedereen zo zou leven, zou er geen oorlog zijn en dan zou het leven mooi zijn.”

Heb je beeldjes of boeken die voor jou, als spirituele, belangrijk zijn?

Het is misschien wel een stukje steen, maar het heeft natuurlijk meer waarde

“Ik verzamel Buddha beeldjes, maar ik vind het ook altijd leuk om er minder voor te betalen dan dat ze er voor vragen. Ik krijg ook heel veel beeldjes van dankbare cliënten die dat geld wat ik er voor vroeg niet konden of wilden betalen en dan kwamen ze met een beeldje. Dan wordt je verzameling wel groot natuurlijk. We eten vaak ook bij restaurant Buddha, hier in Zeist, en dan neem ik bijna iedere keer zo’n tien centimeter beeldje mee bij de kringloop, wat er vlakbij is, voor dertig cent. Het is misschien wel een stukje steen, maar het heeft natuurlijk meer waarde. Achter jou staat een hele boekenkast vol spirituele boeken. Ik heb bijna alles gelezen. Het gaat veel over tegenstellingen van meningen, want als iemand een mening heeft heeft de ander weer een andere mening. Dat is ook interessant, want dat is de waarheid. Ik heb Reiki gestudeerd en ben Reiki master geworden. Ik ging toen met cliënten werken en dan gebeuren er dingen wat buiten Reiki omging. Dat vond ik leuk, maar toen was ik een beetje klaar mee Reiki, het was mij te simpel. Dus toen gingen mijn man Rob en ik naar een Theta hersengolftraining, dan krijg je kleinere golven en ben je in een rustiger toestand. Er komen dan dingen bij mij binnen die ik hoor of zie. Ik ben voor Theta ook geslaagd en toen dacht ik: er gebeurt nog meer. Dat vertelde ik aan een mevrouw die mij het boek Reconnections van Eric Pearl aanraadde. Dit is mijn lievelingsboek, want ik dacht: ja, dit ben ik en dit doe ik. Die boeken helpen altijd door als ik een vraag heb en ik wil een antwoord, dan ga ik er naar zoeken. Als we op vakantie gaan vind ik het ook altijd heerlijk om zo’n boek te lezen.”

Geloof je in een hogere macht of kracht?

“Uiteraard geloof ik in hogere machten. Ze komen naar mij toe, ze zeggen mij wat ik zeggen moet. Ik noem ze engelen. Ieder mens, in mijn opzicht, heeft een spiritueel begeleider of een engel. Je hebt meerdere engelen, hoor. Elk huis heeft een eigen engel, elke stad heeft een eigen engel. Ik ben er ook van overtuigd dat als wij op vakantie gaan, dan zetten wij wit licht op ons huis en dat beschermt je huis tegen indringers. Dat witte licht beschermt.”

Geloof je dan ook in een onderwereld?

“Ik weet dat het er is, maar ik geloof er niet in. Ik laat het ver weg, want het is voor mij de zwarte kant. Ik ben een ‘witte licht genezer’, dus dat is goddelijk. God is voor mij degene die besluit hoe het gaat zoals het gaat in de natuur. God is niet iemand die op een stoel zit met een lange baard en die de kindjes tot zich roept. God is voor mij geen persoon. God is gewoon alles. En dat alles is wit, wit licht. Die onderwereld is er ook, maar daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik heb wel eens dat ik hier in de woonkamer zit en dat ik een koude wind langs me heen voel. Dan pak ik even een kaars, die neem ik mee naar de koude wind en dat zeg ik: “Opzodemieteren jij. Ga maar naar het witte licht, want daar hoor je thuis”. Dat is een geest die denkt bij mij binnen te mogen. Iets wat donker is kan je met licht wegjagen. Er zijn goede en verkeerde geesten. Ik wil niks met die verkeerde geesten te maken hebben, want ik heb er voldoende over gelezen om te weten wat ze kunnen en wat ze de mens toe kunnen doen. De geesten in een haunted house zijn allemaal overleden mensen die niet van de aarde los kunnen komen. Dat zijn niet perse de slechte, maar ze zijn aardsgebonden. Als je dood bent, moet je naar het goddelijke witte licht en daar ben je in de hemel.”

Waar ben je als je dood bent?

“Ik ga naar de hemel. Maar ik ben nu al in de hemel, ik wacht niet tot ik dood ben. Ik vind dat ik nu in het paradijs woon. Rob en ik hebben alles zoals wat we gedroomd hadden, wij kunnen tevreden zijn met wat we nu hebben. Ik geloof ook in reïncarnatie, maar ik heb daarin geen keuze. Het overkomt je. Nou, ik zou dan wel terug willen komen als kat in een huis waar ik het heel fijn kan hebben. Zonnetje, lekker eten en drinken, plassen op de pot, af en toe naar buiten en gewoon lekker leven. Dan vind ik het allemaal prima. Wij doen ook aan numerologie, dus elk nummer en elk cijfer heeft z’n eigen waarde. Mijn naam en mijn geboortedatum bestaan alle twee uit negen, dan zit je heel hoog en hoef je nog maar één of twee keer te reïncarneren en dan ben je klaar en word je engel. Of een kleine engel, want daar zitten ook weer hiërarchieën in. Dus ik ben aan het einde van mijn cyclus.

Kleuren hebben ook invloed op iemand. Elke kleur heeft zijn eigen trillingsgetal. Wit heeft bijvoorbeeld een hoog trillingsgetal en zwart heeft geen trilling, bij wijze van spreken. Maar elke kleur heeft zo zijn eigen trilling en de kleuren waar ik me heel goed bij voel zijn paars en groen. En je hebt de zeven chakra’s. Die hebben ook allemaal hun eigen kleur en trillingsgetal en hoe hoger het chakra, het hoogste chakra is wit, dat heeft een grote trillingsgetal dat staat in verbinding met de hogere wereld.”

Het belangrijkste is om je vrij te voelen, gelukkig te voelen

Wat is jouw doel in het leven?

“Mijn doel was altijd om warm, liefdevol en begripvol te leven. Maar dat zou je aan iemand moeten vragen die heel oud is!  Ik hou niet van zeuren en klagen, maar ik heb reuma en ik slik daar dus geen medicijnen voor. De reumatoloog vroeg vorige week nog aan mij: “Hoe ga je dan om met pijn?” En toen zei ik: “Ja, ik heb pijn maar ik ben geen pijn.” Als ik pijn voel, dan voel ik pijn maar als ik niet voel dan voel ik het ook niet. Pijn is niet het belangrijkste in het leven. Het belangrijkste is om je vrij te voelen, gelukkig te voelen. Het is een keuze en daar voel ik mij goed bij. En ik sluit me niet aan bij een vereniging of bij een genootschap. Ik ben een vrije geest en dat wil ik zo houden. Spiritueel zijn maakt mij dankbaar, rijk en gelukkig.”