In deze serie gaan onze verslaggevers langs bij verschillende terrassen in Zeist om ze te testen. De horecagelegenheden worden onder meer beoordeeld op service, kwaliteit van het eten en drinken en prijs/kwaliteit verhouding. Deze week stuurden wij ons testteam naar Barista Café Zeist.

Hoewel het donderdag is en dus een marktdag, is het relatief rustig bij Barista Café Zeist aan het Emmaplein. Op de achtergrond klinkt popmuziek. Buiten drinken enkele ouderen een kopje zwarte koffie of cappuccino. Binnen zit een groepje jongere meisjes te giechelen en kletsen met enorme bekers ijskoffie met slagroom voor hun neus. Het is warm genoeg om binnen verkoeling te zoeken, maar de meeste mensen zitten buiten op het terras. De tafeltjes zijn gevarieerd opgesteld en naast de deur staat een enorme, comfortabele schommelbank.

Ook binnen is nagedacht over de inrichting. Er zijn zowel zachte stoelen waarin je kunt neerploffen met je vrienden en een latte, als wat tafeltjes in de hoeken van de zaak die zich perfect lenen voor het verrichten van werk en wegtikken van espresso’s. Zodra ik mijn laptop heb uitgeklapt en de menukaart weggelegd komt er binnen een minuut een meisje mijn bestelling opnemen. Ik ben dan ongeveer drie minuten binnen in de zaak.

De naam van het café doet vermoeden dat er in ieder geval een ruime keuze is in koffie, en dat vermoeden wordt waargemaakt. Naast de nodige cappuccino’s, lungo’s en lattes staan ook de meest bijzondere (ijs)koffies op het menu. Er zijn koffies met een blauwe kleur, met kokos en met koekjessmaak. Ik kies voor de ”Barista’s choice”, een bijzondere koffie die elke maand wisselt. Deze maand is het een ijskoffie met karamel en peer, wat een verrassend goede combi blijkt te zijn.

Wanneer ik mijn bestelling heb doorgegeven is de medewerkster er wel heel snel weer vandoor, voor het eten zal ik even later zelf moeten seinen. Er is naast koffie namelijk ook een ruim aanbod aan lunch en ontbijt. Ik twijfel tussen de vegetarische wrap en de half-zoete salade met mozzarella en fruit, maar ga uiteindelijk voor de wrap. De buitenkant heeft een rode kleur en hij smaakt fris doordat er veel groenten in zitten.

Ik werk nog even door, maar er komt niemand meer vragen of ik nog iets wil drinken. Ik besluit daarop om dan maar af te gaan rekenen. Hiervoor moet ik zelf naar de kassa lopen. Opvallend is dat het meisje achter de kassa aan iedereen vraagt waar ze gezeten hebben, terwijl er inmiddels nog slechts enkele tafels bezet zijn in de zaak.

Voor mijn superdeluxe perenkoffie betaalde ik €4,50. Dit is een vrij normale prijs wanneer je het vergelijkt met bekendere, soortgelijke koffietenten zoals de Starbucks en de Coffee Company. Voor een gewone zwarte koffie betaal je €2,55 en voor een cappuccino €2,80. Hoewel dit niet per se het unique selling point is van de zaak, schenkt het Barista Café ook alcohol. Voor een flesje Heinken betaal je €3,25.

Het toilet van de zaak is netjes en fris, en je hoeft er niet voor te betalen.

Al met al is het Barista Café een rustige plek, waar je af en toe assertief moet zijn om te krijgen wat je wil. Ze hebben een groot aanbod aan bijzondere en minder bijzondere koffies, die ze aanbieden voor een schappelijke prijs.

 

Heb je tips, opmerkingen of vragen voor de redacteur? Stuur een mailtje naar: Renee.vanmarrewijk@student.hu.nl