Voor onze serie met restaurant- en terrassentesten hebben wij deze week ons testteam richting "Eetcafé Pandarve" gestuurd.

Voor een woensdagmiddag was het terras al redelijk gevuld met mensen. Wel er was nog genoeg plek, dus we besloten om te gaan zitten aan de rand van het terras. De tafel wiebelde flink, wat niet met bierviltjes kon worden opgelost. Dit hebben we maar geaccepteerd.

Het personeel kwam vriendelijk en gastvrij over. Na dat wij onze cappuccino en ice tea hadden besteld, werd het al vrij snel gebracht. In die tijd hadden wij nog geen keuze kunnen maken van de kaart. De kaart bestond uit gevarieerde lunchgerechten.

Het terras was erg sfeervol. Zo was het omringt met grote bloembakken waar allemaal verschillende soorten bloemen groeien. Met name hierdoor trok eetcafé Pandarve onze aandacht omdat het veel kleur en levendigheid  uitstraalde. Ondanks dat het qua temperatuur niet nodig was, stond er ook een open haard aan. Dit droeg ook bij aan de warme sfeer dier er dus hing.

Na een paar minuten kwam de serveerster weer terug om te vragen of we ondertussen al een keuze hadden kunnen maken. We bestelden een salade Pandarve en een carpaccio.

 

Sneller dan verwacht kwamen de rijk gevulde borden bij onze tafel. Ook kregen we een mandje met daarin wat brood en kruidenboter. De borden zagen er met zorg opgemaakt uit. Het nodigde uit om het op te eten. Terwijl wij onze lunch nuttigden, werd het steeds drukker op het terras.

De salade en de carpaccio smaakten beide goed. De salade bestond uit huisgerookte kip, spek, tomaat, mayodressing en voor de garnering wat zomers fruit. Ondanks dat het er op het eerste gezicht als een grote portie er uit zag, was het uiteindelijk qua hoeveelheid voldoende en niet te veel. De carpaccio was bestrooid met parmezaanse kaas, ui, kappertjes, pijnboompitjes en truffelmayonaise. Daarnaast lag er op het midden van het bord een hoop met sla.

Nadat we lekker hadden gegeten duurde het even voordat onze borden werden meegenomen. Wat hierin op

viel is dat

de kopjes van een andere tafel op onze borden werden gezet zodat de werknemer het in een keer mee kon nemen. We vroegen om de rekening die al snel werd gebracht. Het eten en drinken kwam in totaal uit op 25,80. Naar onze mening is dit niet aan de goedkope, maar ook zeker niet aan de dure kant. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook goed. Dit aangezien we lekkere rijkgevulde gerechten kregen. De rekening zat in een kistje met verschillende snoepjes. Wij betaalden met pin, maar contant was ook mogelijk.

Alles was prima en lekker, dus zeker een aanrader!