Voor onze serie met restaurant- en terrassentesten hebben wij deze week ons testteam richting "Grand Cafe Figi" gestuurd.

Op een zonnige, ietwat plakkerige vrijdagmiddag zijn we neergestreken op het terras van Figi om hun Grand Cafe eens onder de loep te nemen. Het is niet ontzettend druk op het terras bij aankomst, dus het zoeken van een tafeltje was niet moeilijk. Het duurt in eerste instantie toch eventjes voordat we geholpen worden door de vriendelijke ober, namelijk zo’n acht minuten.

Het is zo’n kwart over een als we gaan zitten, en we besluiten om eerst een thee en een dubbele espresso te bestellen en even te genieten van het weer voordat we ervoor kiezen om misschien ook iets te eten. De drankjes komen ongeveer zeven minuten na onze bestelling, en worden gebracht door een ober die al even vriendelijk was als de ober die ons welkom heette en onze bestelling opnam. Na het krijgen van onze drankjes hebben we de tijd om eens rustig rond te kijken naar het terras. Het terras is ruim en ziet er verzorgd uit. De loungestoelen waarop we zitten, zitten heerlijk en de parasol boven ons houdt de grootste hitte van de zon tegen.

Bij de dubbele espresso krijg je standaard een glaasje water, en voor de thee zijn er veel verschillende smaken om uit te kiezen. Hoewel wij gekozen hadden voor thee en een dubbele espresso, heeft Figi een enorme drakenkaart waar ontzettend veel verschillende opties opstaan. Na een tijdje te hebben genoten van de zon en de drankjes, besluiten we toch om ook iets te eten. We vragen aan een passerende ober of we de kaart mogen zien en bestellen allebei een ‘Croque Figi’. Na twintig minuten komen de tosti’s, met een kleine salade ernaast.

Het is inmiddels al wat drukker aan het worden op het terras, en steeds meer tafeltjes worden gevuld. Zelfs met de groeiende werkdruk blijven de obers vriendelijk. Er is ons meerdere keren gevraagd of we misschien nog iets te drinken zouden willen, en wanneer de borden uitgehaald worden wordt er ook gevraagd of alles had gesmaakt.

Als we uiteindelijk besluiten om te gaan betalen zien we op de kaart dat je bij Figi alleen kan pinnen of met creditcard kan betalen. Geen probleem natuurlijk, maar als u zelf van plan bent een bezoekje te brengen misschien handig om te weten! Voor ons kwam het totaal uiteindelijk neer op €23,10. Voor de tosti’s betaalden we ieder €8,50, het kopje thee was €2,50, en de dubbele espresso kostte €3,60.

Alles bij elkaar zouden wij grand cafe Figi zeker aanraden! Het personeel is ontzettend vriendelijk en gastvrij, de drankjes voldeden volledig aan de verwachting en de tosti’s smaakten goed!