Quentin Tarantino heeft laten weten dat de film Once Upon a Time in Hollywood, die in augustus in Nederland uit zal komen, waarschijnlijk zijn laatste film zal zijn.
Veel van zijn vaste fans zijn het hier niet mee eens.
Persoonlijk denk ik niet dat dit zijn laatste film zal zijn.
Hij zal, net zoals na zijn film The Hateful Eight uit 2015 een paar een pauze nemen, om daarna weer terug te komen met een nieuw en even bloederig verhaal.

Tarantino werkt al langer dan een decennia in Hollywood, wat hem een oude rot in het vak maakt.
Het probleem hier mee is tegenwoordig wel dat ervaring soms niet meer genoeg is.
Veel Hollywood veteranen moeten in deze tijd van sociale media, en de drang naar ‘instant gratification’ dat dit met zich mee brengt, zich continu bewijzen om relevant te blijven.
Anders lopen ze de kans dat hun plaats wordt ingenomen door een nieuwkomer met meer volgers en inspraak op het gebied van sociale media en dus ook jongere generaties die tegenwoordig populariteit en succes van nieuwe releases bepalen.
Het is daardoor tegenwoordig voor artiesten, acteurs of andere creatoren ook riskant om een pauze te nemen, omdat ze heel snel vergeten en vervangen kunnen worden.
Een voorbeeld hier van kunnen artiesten net zoals Eminem zijn, waar we een paar jaar lang niks van hebben gehoord en die dan bij hun uiteindelijke terugkomst moeite hebben met de verkoop van hun nieuwe album.

Als je er zo tegenaan kijkt kan het feit dat Tarantino zegt dat dit zijn laatste film zal zijn ook een soort voorzorgsmaatregel tegen mislukking zijn. Mochten mensen niet meer zo geïnteresseerd zijn in Tarantino’s werk, zullen ze deze film misschien toch kijken vanwege de nostalgische waarden die er aan de Tarantino films zitten. Of omdat het toch als het einde van een hoofdstuk in filmgeschiedenis kan worden gezien.

Als Once upon a Time in Hollywood wel een succes wordt zal, Tarantino kennende, de passie die hij voor het filmmaken heeft en het succes dat het hem op brengt voor een te verleidelijke combinatie zorgen om lang weg te blijven.

Tarantino maakt al films sinds 1992, toen hij zijn debuut maakte met Reservoir Dogs, een verhaal over vader en zoon die samen een overal plannen. Dit gaat mis en er wordt politie bij betrokken, waardoor ze zich in echte Quentin Tarantino stijl letterlijk uit de problemen moeten worstelen in een bloederig gevecht.

Persoonlijk vind ik de gewelddadigheid in de Tarantino-films wel passend en heb er dan ook totaal geen moeite mee om er naar te kijken. Daar staat wel tegenover dat ik het snap als mensen dit niet bepaald films voor het hele gezin vinden, want dat zijn het ook niet. Daar is geen discussie over mogelijk.
Tarantino heeft ook vaak kritiek over zich heen gekregen voor de bloederigheid in zijn films en toch verandert hij zijn stijl niet.
Ik denk dat de meeste mensen heel wat van die vasthoudendheid kunnen en moeten leren.

De nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood zal gaan over acteur Rick Dalton (Leonardo Dicaprio), buurman van actrice Sharon Tate (Margot Robbie), en zijn bevriende stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) die een naam voor zichzelf proberen te maken in het Los Angeles van 1969, een jaar waarin de stad opgeschrikt werd door de moorden van sekteleider Charles Manson (Damon Herriman) en zijn volgelingen.